Dobio šut kartu: Jaca izbacila Rošina iz HDZ-a, uplašila se Sanadera!

JERKO ROŠIN nastavio je svoj strmoglavi pad! Popodne je izbačen iz stranke, i to na izvanrednoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a, kojom je predsjedavao Ante Sanader, Jacin operativac za najteže zadatke.

Očekuje se službeno priopćenje, no ovakav rasplet dao se naslutiti. Rošin je sve više smetao u Splitu, ali što je još važnije, i u Zagrebu. Zvanično će obrazloženje biti da je Rošin izbačen zbog intervjua Nacionalu pod naslovom "HDZ čeka novog Ivu Sanadera". No, pravi je razlog posve drugačije naravi.

Kako Index doznaje, Jaca je načula da se Ivo i njegovi drugovi spremaju na osvetnički udarac te je već neko vrijeme čekala pravi trenutak za Rošinov odstrel. Paralelno je jačao pritisak na Rošina i njegovu kćer Anamariju, glasnogovornicu županije, koju je šef Ante Sanader sve više izolirao i u svojoj paranoji krivio za dilanje informacija. 

Prvi na Rošina krenuo Duje Marasović

Prvi je konkretan potez ipak povukao Dujomir Marasović, šef splitske organizacije. Prije deset dana od Rošina je zatražio da da ostavku na mjesto dopredsjednika splitskog HDZ-a. Optužio ga je da stoji iza projekta Kerum, no Rošin je uzvratio kako je njegov projekt Ivan Kuret, a ne poslovni partner s kojim gura višemilijunske projekte...

Razočarao se u politiku

Rošin je o izbacivanju iz HDZ-a doznao od novinara, a misli da je zbog novinara i dobio šut kartu.

"Koštao me očito moj kritički osvrt na vođenje stranke i neke odluke koje su se donijele. Nemam namjeru nastaviti baviti se političkim radom. Davno sam se razočarao u politiku", kazao je Indexu Jerko Rošin.

Jaca sama odlučila, nema više autoritet da sazove predsjedništvo HDZ-a

Odluku da se riješi Rošina donijela predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, a operacionalizaciju je preuzeo neumoljivi egzekutor Ante Sanader, koji se najbližim suradnicima već na božićnom domjenku pohvalio kako je Rošinu odzvonilo. Čekalo se da prođu blagdani. 

Kako Index doznaje, o izbacivanju Rošina nije odlučilo predsjedništvo HDZ-a, jer Jaca više nema autoriteta da ga sazove pa odluke donosi sama na vlastitu odgovornost ili tek uz ponekog još uvijek lojalnog člana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.