Djevojčica (9) u Australiji nađena mrtva u bačvi. Ostavljena je u divljini

Foto: EPA

MUŠKARAC u Australiji uhićen je i optužen za ubojstvo nakon što je u bačvi u australskoj divljini pronađeno tijelo devetogodišnje djevojčice, javlja BBC. Vjeruje se da se radi o tijelu djevojčice čiji je nestanak s imanja nedaleko od Sydneyja prijavljen prošlog tjedna.

Zbog nestanka djevojčice pokrenuta je golema potraga koja je završila jučer, kad je policija otkrila tijelo djevojčice u bačvi pokraj rijeke u okolici imanja. Policija je potvrdila da je zbog sumnje na ubojstvo uhićen 31-godišnji muškarac u predgrađu Sydneyja.

Danas je izveden pred sud, ali nije se izjasnio o krivnji niti je zatražio puštanje na slobodu uz jamčevinu. Sljedeće ročište zakazano je za ožujak.

Golema potraga za djevojčicom, ali i sumnjivcem

Djevojčica, čiji identitet nije objavljen iz pravnih razloga, bila je na odmoru s majkom kad je nestala prošlog četvrtka. Nestanak je prijavljen u petak ujutro.

Narednih pet dana područje su pretraživali policajci, vatrogasci i brojni volonteri. U međuvremenu je više od 200 policajaca provelo istragu te su identificirali osumnjičenika. U njegovom kretanju bilo je "anomalija", objavila je policija.

"Radilo se o velikom poslu. Analizirali smo podatke s GPS-a i snimke s nadzornih kamera. Sve to nas je dovelo do lokacije koju smo pretražili sinoć i našli tijelo", rekao je danas David Hudson, zamjenik načelnika policije New Walesa.

"Stavio ju je u bačvu, a potom ostavio bačvu u divljini"

"Dok ne dovršimo obdukciju, nećemo biti sigurni što se točno dogodilo djevojčici. Ono u što jesmo sigurni je da je muškarac osumnjičen za ubojstvo stavio djevojčicu u bačvu, a potom ostavio bačvu na lokaciji u divljini na kojoj smo ju pronašli", dodao je Hudson.

Na sudskom ročištu održanom danas, odvjetnik osumnjičenog rekao je da njegov klijent ima dugu povijest psihičkih problema, a tužitelji su ustvrdili da su u ovom slučaju "otkrivene mnoge kompleksnosti", ali nisu elaborirali na što točno misle.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.