Đakićev sin izazvao dvije nesreće, u zavoj uletio sa 150 km/h

Na fotografiji je zavoj u kojem je izletio Đakić Foto: Index, screenshot N1

IVAN ĐAKIĆ, sin moćnog HDZ-ovog zastupnika i predsjednika HVIDRA-e, izazvao je dvije prometne nesreće u pet dana. U jednoj od njih je brzinom od 150 kilometara na sat uletio u zavoj. 

Za to javnost dosad nije znala, a nije znala ni policija. 

Po Pitomači u kojoj je Đakić izazvao prvu od dvije nesreće, međutim, tjednima se pričalo o toj nesreći koju je Đakić skrivio u noći 29. listopada. 

Novinari lokalnog portala Virovitica.net temeljem informacija koje su prikupili od onih koji su čuli što se i kako dogodilo, ovih su dana kontaktirali Policijsku upravu virovitičko-podravsku, ali oni nisu imali baš nikakav podatak o još jednom divljanju Đakića juniora bijesnim automobilom.

Na molbu policijskih službenika novinari su s njima podijeli sva saznanja. 

Policija je dojavu shvatila ozbiljno, a rezultat istrage je zapanjujući. Utvrdili su da je Ivan Đakić prouzročio ne jednu nego dvije prometne nesreće u pet dana.

Đakićev sin zbog oklade uletio u zavoj brzinom većom od 150 km/h, slupao se

Nesreća o kojoj bruji Pitomača dogodila se 29. listopada oko 1 sat. I možda za nju nitko nikada ne bi saznao da se pred nekoliko svjedoka u lokalnom kafiću njome nije pohvalio 33-godišnji suvozač.

Ivan Đakić zbog oklade je, piše Virovitica.net, vozio brzinom većom od 150 km/h. Riječ je o naseljenom dijelu mjesta, gdje je dozvoljena brzina 50 km/h. Đakićevom je sinu bio cilj dokazati, kako je tvrdio suvozač, da je pri toj brzini moguće proći zavoj kod mosta na kraju Dravske ulice. Nije ga uspio svladati, sletio je s ceste.

Prema policijskom očevidu dogodilo se sljedeće: ''Dolaskom do lijevog putnog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste uslijed čega je došlo do zanošenja vozila i prelaska preko cijele površine kolnika na suprotnu stranu, te slijetanja na zelenu površinu. Vozilo se nastavilo nekontrolirano kretati do betonskog mosta kbr. 339, kojeg je oštetilo lijevim kotačima, da bi se od siline udara vratilo na kolnik. U vozilu se nalazio i 33 – godišnji putnik koji nije bio ozlijeđen. U prometnoj nesreći je sukladno evidentiranim oštećenju nastala materijalna šteta."

Stanovnik za Index: Preletio je tri mosta

Index je razgovarao s jednim od stanovnika u blizini čije kuće se slupao Đakićev sin.

"Preletio je tri mosta. Auto je bio u laganom voznom stanju, jedan kotač je uništen. Nije to bila velika šteta, ali je istina da već neko vrijeme divlja autom. Jedan susjed mu je pomogao s autom", rekao nam je stanovnik Pitomače. 

Pokušali smo nazvati Ivana Đakića, no nije nam se javljao na mobitel.

Od čovjeka ispred čije se kuće slupao zahtijevao da mu pomogne izvući auto

Nakon izlijetanja Đakić je, prema pisanju Virovitice.net, lupao na prozor kuće jednog od tamošnjih stanovnika zahtijevajući pomoć oko izvlačenja automobila. Osoba koja mu je u tome pomogla na kraju je prekršajno prijavljena jer nije prijavila prometnu nesreću.

Lakše ozlijeđeni Đakić zatražio je, kažu naši izvori, liječničku pomoć tvrdeći da su ozljede nastale prilikom pada. Oporavak je trajao nekoliko dana. Zbog izazivanja nesreće i bijega s mjesta nesreće protiv njega će biti podnesen prekršajni prijedlog.

Pet dana prije izazvao još jednu nesreću

Pet dana prije skrivio je prometnu nesreću u Virovitici. Policija je opisala kako je Đakićev sin izazvao nesreću.

"Provedenim izvidima utvrđeno je kako je dana 24. listopada 2019. godine, nepoznati vozač upravljao osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka iz pravca Korije u pravcu Virovitice, gdje je dolaskom do nadvožnjaka 'Dijamant', zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, desnim kotačima svojeg vozila, udario u betonske rubnike zapadnog vrha prometnog otoka, koje je oštetio, pri čemu je nastavio daljnje nekontrolirano kretanje sve do spojnog kolnika sa istočne strane navedenog prometnog otoka. U prometnoj nesreći je sukladno evidentiranim oštećenju nastala materijalna šteta. Daljnjim operativnim radom, a temeljem zaprimljenih informacija je utvrđeno kako je prometnu nesreću na opisani način, prouzročio 24 – godišnji vozač, nakon čega je s istim obavljen obavijesni razgovor i sačinjen zapisnik o ispitivanju osumnjičenika na okolnosti događaja, odnosno počinjenog prekršaja. Zbog proteka vremena vozač nije alkotestiran", priopćila je virovitičko-podravska policija o nesreći koju je izazvao Ivan Đakić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.