Đakić prijeti, vrijeđa i divlja, a kaže da je dobro odgojio sina

Foto: Pixsell/Patrik Macek/Robert Anić

CIJELI jučerašnji dan HDZ-ovci su svu krivnju za Plenkovićev pokušaj da se obračuna s Nikolom Grmojom pokušavali svaliti na Mostovog zastupnika.

Podsjetimo, Grmoja je Plenkovića optužio da radi za interese Srbije i još mu dobacio da je anemičan, što je premijera izbacilo iz takta. Bivša glasnogovornica vlade Sunčana Glavak zaključila je da Grmoja ima agresivan komunikacijski stil i oštro ga osudila.

"Ajde, odjebi tamo"

Međutim, snimka iz saborske dvorane pokazuje da je Sunčana Glavak mogla i u vlastitim redovima istoga dana pronaći još agresivnijeg komunikatora.

"Ajde, odjebi tamo, imaš svoju družbu", rekao je HDZ-ov Josip Đakić Mostovom zastupniku, čuje se na snimci koju je objavio N1.


Video: N1

Đakić je, tako, Nikoli Grmoji pred kamerama u saboru poručio da odjebe samo nekoliko dana nakon što je objašnjavao da je svoga sina Ivana dobro odgojio. Danas je, valjda da dodatno pojasni na što misli pod dobrim odgojem, Josip Đakić u razgovoru za istu televiziju hladno ustvrdio da riječ "odjebi" - nije psovka. 

"U povodu sramotne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Facebook profilu člana HDZ-a i moga sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina te se ispričavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje”, poručio je Josip Đakić nakon što je njegov sin na Facebooku objavio odurnu "čestitku" za pravoslavni Božić.

Po imenima mislio da sastavljaju srpsku vladu

U dobar odgoj, po Đakiću, vjerojatno tako spada i poručivanje političkim suparnicima da odjebu. U dobar odgoj sina vjerojatno spada i rečenica: "Ranko, Rajko, Zoki, Veljko, Rade... Mislio sam da sastavljaju srpsku vladu, a ne hrvatsku." Izgovorio je to Josip Đakić u jeku predizborne kampanje 2011. godine na račun budućih ministara iz Kukuriku koalicije. 

"Smijete se k'o kreten"

Dobar odgoj Josip Đakić je pokazao i u saborskom okršaju s Nenadom Stazićem 2010. godine. SDP-ovac je tada rekao da će HDZ nakon mandata ostaviti s negativnom stopom gospodarskog rasta.

"Smijete se k'o kreten i tako izgledate", pristojno mu je odgovorio Đakić.

Nasilje i prijetnje

Prema pisanju Jutarnjeg lista od 2006. godine Đakić nije samo verbalni nasilnik nego je policiji poznat i po puno ozbiljnijim djelima. Objavili su tada da je još 1998. godine Josip Đakić osuđen zbog nasilništva na tri mjeseca zatvora, uvjetno na godinu dana. Napao je policajca. 

Pet godina kasnije Josip Đakić je izvukao pištolj i uperio ga u redara disko-kluba jer je ovaj tražio da plati ulaznicu. Prijetnja pištoljem Đakiću nije bila dovoljna pa je redara za dobru mjeru udario nogom u trbuh.

Taj postupak nikada nije okončan jer je redar povukao prijavu. O Đakiću kruži još nekoliko nasilničkih priča koje nisu završile na sudu. No, i ove su dovoljne da pokažu što HDZ-ov zastupnik smatra dobrim odgojem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.