DIV Grupa Tomislava Debeljaka preuzima norveško brodogradilište

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Hurtigruten

DIV GRUPA Tomislava Debeljaka postigla je dogovor s norveškim brodarom Hurtigrutenom o preuzimanju norveškog brodogradilišta Kleven Verft. Očekuje se da će sporazum biti proveden u narednih nekoliko tjedana, kada se dovrši sva dokumentacija, prenose lokalni mediji.

"Nevjerojatno sam sretan zbog naših zaposlenika što ćemo dobiti novog solidnog vlasnika brodogradilišta. Kroz teško razdoblje uspjeli smo isporučiti fantastične brodove, kao i iskoristiti visoku stručnost u brodogradnji. Sada ćemo zajedno s novim vlasnicima razmišljati dugoročno i dalje se razvijati. Ovo će biti novo i uzbudljivo razdoblje za sve zaposlenike tvrtke", rekao je glavni direktor Kleven Verfta, Kjetil Bollestad. 

I Tomislav Debeljak raduje se suradnji.

"Iznimno nam je drago što smo potpisali ovaj sporazum koji otvara priliku za suradnju dviju dugih i uspješnih tradicija brodogradnje. Kleven je u cijelom svijetu prepoznat kao norveško brodogradilište s prvoklasnim referencama i dizajnerskim znanjem, posebno kada je riječ o opremi za složene brodove. Najviše me raduje što je Brodosplit, koji smo uspjeli izuzetno dobro pozicionirati u segment izgradnje srednjih i polarnih brodova za krstarenje, pronašao poslovnog partnera s kojim će moći postići vrhunske rezultate", rekao je Debeljak, a prenosi norveški portal Sunnmørsposten.

Istaknuo je kako će sinergijski učinci Klevena i Brodosplita dovesti do više učinkovitosti, ali i ušteda na troškovima od 5 posto, što će dovesti do više razine profitabilnosti i profitabilnosti.

Brodogradilište Kleven poznato je po tome što je Hurtigrutenu isporučilo prva dva kruzera u svijetu na hibridni pogon. Već neko vrijeme su bili u financijskim problemima, a DIV Grupa vodila je osjetljive pregovore s vjerovnicima koji su preuzeli kontrolu nad Kleven Verftom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.