Direktor u HŽ-u Marijan Klarić na sigurno "spremio" 113 milijuna kuna?

DOK SE HŽ bori s likvidnošću, direktor putničkog prometa Marijan Klarić sklonio je 113 milijuna kuna u banku i oročio ih, javlja HRT koji navodi da su u Hrvatskim željeznicama i danas pokušali zataškati da je taj novac već mjesecima na računu u banci.

Klarić ne želi govoriti o spornih 113 milijuna kuna koji su "spremljeni na sigurno" dok HŽ grcaju u dugovima, ali neslužbeno se doznaje da je novac posuđen od EUROFIME za modernizaciju vagona i na njih plaća kamate. No, umjesto da je kredit namjenski potrošen novac je iz nepoznatih razloga oročen, dok istovremeno HŽ mora podizati nove kredite da bi platio svoje dobavljače.

U Hrvatskim željeznicama tvrde da se ne radi o kršenju zakona jer su zbog tih 113 milijuna kuna dobili manje novca iz državnog proračuna, a također kažu kako putnički prijevoz nije dizao nikakve druge kredite. Nije točno poznato kakve kamate HŽ dobiva od banke na oročeni novac, ali HRT javlja kako je sigurno da su veće od 2 posto, što je iznos kamata na kredit koji HŽ mora vraćati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.