Deaktivirana je protubrodska mina iz II. svjetskog rata u Malom Lošinju

Foto: PU primorsko-goranska

Protubrodska mina zaostala iz II. svjetskog rata deaktivirana je u 12:51 u lošinjskom akvatoriju, prenosi HRT. Jutros u 6:15 započela je akcija premještaja i neutralizacije protubrodske mine i to tako što su se oglasile policijske i vatrogasne sirene.

Područje Malog Lošinja je, zbog sigurnosti građana, bilo podijeljeno u dvije zone - crvenu i žutu. Dok u crvenoj zoni nema nikoga, u žutoj su mogli ostati stanovnici uz pridržavanje naputaka Stožera civilne zaštite. Također, zbog dodatne sigurnosti je u ovom dijelu potpuno bio zabranjen cestovni, morski i zračni promet.

"Nije bilo pojedinaca ili faktora koji su na bilo koji način mogli omesti ili ugroziti samu operaciju", rekla je za HRT lošinjska gradonačelnica Ana Kučić, ujedno načelnica Stožera civilne zaštite Grada Malog Lošinja.

Stanovnici Lošinja koji su razgovarali s novinarima kazali su da čekaju da prođe neutraliziranje mine i da ih nije strah jer akciju provode stručnjaci. Akciju je koordinirao Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja u partnerstvu s PU primorsko-goranskom i drugim žurnim službama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.