Davio načelnika uprave Ravnateljstva MUP-a zbog parkirališnog mjesta

ZORAN NIČENO, načelnik uprave Ravnateljstva MUP-a, hitno je prebačen iz mjesta Lumbarda na otoku Korčuli u KBC Split nakon što je preživio napad 60-godišnjeg mještanina Lumbarde koji ga je pokušao zadaviti. Napadač je umirovljeni policajac Danko Bebić, a odmah je uhićen i priveden na kriminalističku obradu.

Sukobili se na parkingu

Napad se dogodio oko 11 sati u lokalnom kafiću "Mot" koji se nalazi u središtu mjesta, a prema priči mještana napadač je prišao s leđa policajcu te ga počeo daviti konopcem. Gosti kafića stali su u obranu načelnika policije te spriječili najgore jer je Ničeno pao u nesvijest. Nakon postupka reanimacije hitno je prevezen u Dom zdravlja u Korčuli, a zatim u Split.

Kako doznaje Index incidentu je prethodio incident na parkingu ispred kafića Mot i to radi parkinga. Nakon burne svađe oko parkirališnog mjesta koja je trajala neko vrijeme Bebić je otišao kući a Ničeno je ušao u kafić. Nakon pola sata Bebić se vratio s konopcem te pokušao zadaviti načelnika policije.

Srčani problemi i prošle godine

Za sada nema informacija o zdravstvenom stanju policajca, no sudeći da je odmah prebačen u Split, stanje je kritično. On se nakon gušenja požalio na srčane probleme.  

Ničeno se na Korčuli nalazio na godišnjem odmoru, gdje dolazi godinama jer mu je supruga iz tog mjesta. Zanimljivo je naglasiti kako je Ničeno prošle godine također za vrijeme godišnjeg odmora imao zdravstvene probleme.  

Bebić ustrijelio razbojnika za kojim je bila raspisana tjeralica

Bebić je u mjestu poznat kao čovjek s "tankim živcima", a mještani nam kažu kako ne treba ni zaboraviti činjenicu da je danas u mjestu "južina". Uglavnom Bebić je poznat kao vlasnik velikog turističkog pansiona u mjestu, a u Lumbardu je, prije dvadesetak i više godina došao kao još uvijek aktivni policajac koji je premješten iz Ploča u PP Korčula.

Kako doznaje Index Bebić je osamdesetih godina u Pločama ustrijelio razbojnika za kojim je bila raspisana tjeralica te je prebačen u "mirnije krajeve" odnosno u Korčulu. Umirovljen je pred početak Domovinskog rata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.