Danas presuda Zavadlavu

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Županijski sud u Splitu danas treba objaviti presudu u ponovljenom suđenju za trostruko teško ubojstvo na Šperunu protiv optuženog Filipa Zavadlava (27).

Zavadlavu se sudi zbog ubojstva Jurice Torlaka (37), Marina Bobana (25) i Marina Ožića Paića (25) koje se dogodilo u siječnju 2020. godine. Tada je pucao na Torlaka i Bobana koji su se nalazili na motoru, a potom i na Ožića Paića.

"Proizvoljan je zaključak i suda i tužiteljstva i javnosti, svih, da bi ovaj okrivljenik pucao u tri osobe. Takvih podataka nema, a kamoli dokaza. Uglavnom, slažem se s motivom, ali negiram počinjenje", rekao je Zavadlav u završnoj riječi. Napomenuo je i da će završnu riječ predati i u pisanom obliku.

 

Završnu riječ održala je tužiteljica Mira Dolić koja je rekla kako smatra da je Zavadlav počinio tri kaznena djela iz optužnice, da je to počinio iz bezobzirne osvete koja je unaprijed pripremana i da se radi o hladnokrvnom i planski pripremljenom kaznenom djelu.

Na prvom suđenju osuđen na 40 godina, ali Visoki kazneni sud je poništio većinu presude

U prvom suđenju, koje se odvijalo početkom 2021. vijeće Županijskog suda u Splitu je Zavadlava osudilo za obično ubojstvo na zatvorsku kaznu od 40 godina, no po žalbi je Visoki kazneni sud tu presudu ukinuo potvrdivši samo dio koji se odnosi na nabavu automatske puške i pucanje po Varošu.

Za​ nabavku puške i pucanje Zavadlav je osuđen na dvije i pol godine, ​a na drugo, ponov​ljeno suđenje ​je vraćen dio koji se odnosi na trostruko ubojstvo​ te s naznakom da se ​treba utvrdi​ti motiv​ i je li postojala bezobzirna osveta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.