"DAMA SMRT" Snajperom ubijala džihadiste, a sada bježi: ISIS nudi milijun eura za njenu glavu

Screenshot, foto: Facebook

JOANNA PALANI ostavila je siguran život u Danskoj i otišla se boriti protiv džihadista. Kada se vratila, Danska joj je zabranila izlazak iz države, no ona je tu zabranu prekršila jer "nije mogla izdržati da opet ne ode u borbu". Sada se opet vratila u zemlju, živi kao beskućnica i prijeti joj zatvorska kazna zbog kršenja te zabrane.

U razgovoru za Daily Mail otkrila je neke detalje iz svog života.

Joanna je u Dansku došla s roditeljima dok je imala tri godine, kao izbjeglica iz Iraka. Sada ima 23 godine i kaže da je izgubila sve - u Danskoj je žele proglasiti teroristicom, mora se skrivati i živi kao beskućnica jer joj prijeti zatvor, isisovci je žele pogubiti, a prije nekog vremena napustila je studij kako bi se na prvoj crti linije borila protiv islamista.

"Bila sam spremna izgubiti život da bi svi u Europi bili sigurni. To je bio moj izbor. Ali moja me vlastita zemlja tretira kao teroristicu", govori Joanna za Daily Mail i priznaje da je prekršila strogi antiteroristički zakon jer je prošlog ljeta otišla u Siriju.

"Ja nisam prijetnja za Dansku"

"Žao mi je zbog toga, ali osjećala sam kao da nemam izbora. Nisam očekivala da ću skoro sve izgubiti samo zato što sam htjela da zemlja koja mi sada sve oduzima bude sigurna. Živim u jednoj od najboljih zemalja na svijetu, ali sam gladna, bez doma i smrzavam se, iako radim", govori Joanna i dodaje kako nikome ne vjeruje. Seli se s lokacije na lokaciju svakih tri dana kako je ne bi pronašli ni Danci ni džihadisti.


"Danska vlast želi da ja budem primjer drugima. Žele javno reći da sam ja ista kao pripadnici ISIS-a, ali ja nisam kriminalac. Ja bih pristala na deset godina zatvora ako bi to spasilo ljude, ali ne želim pristati ni na dan zatvora ako me optužuju da sam prijetnja za Dansku. Ne znam zašto sam ja prijetnja ako se borim za Europu", govori Joanna koja je bila uhićena u prosincu te je nekoliko tjedana provela u zatvoru. Otkad su je pustili, neprestano bježi.

Upravo je tada doznala da su isisovci za njom raspisali tjeralicu te nude milijun dolara za njenu glavu.

"Ja sam snajperistica"

Joanna nije htjela novinarima otkriti koliko je terorista ubila. Kaže kako se to ne broji i da nije nikakvo postignuće - oduzimati ljudima život. "Ja sam snajperistica. Obožavam treninge, za to moram koristiti i mozak i tijelo. Moram se jako fokusirati i biti vrlo mirna. Ne smijem izgubiti koncentraciju ni sekunde. Čekam metu prekrivena dekom, zakamuflirana. Koristim ruski snajper Dragunov", otkrila je ona britanskim novinarima.

"Kao snajperistica na terenu možeš izdržati devet dana. Obično sam ustajala oko 4.30 ujutro, uzela bih snajper i kalašnjikov te dvije ručne granate. Zauzela bih poziciju na prozoru, udobno bih legla i stavila prst na okidač. Stavila bih šal preko glave da se ne vidi moja plava kosa i prekrila se dekom. Po danu bismo se branili, a tijekom noći lovili. Noću bismo se približavali neprijatelju, išli bismo u lov na isisovce", opisala je Joanna svoje ratno iskustvo, a tvrdi da je jako zabrinuta sa svoju sigurnost i u Danskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.