Dalmacijavino u 13. štrajku: Opet nam kasni plaća!

RADNICI Dalmacijavina opet su u štrajku. Trinaestom. Obećali su im da plaća neće kasniti više od dva mjeseca, međutim, pokazalo se da je obećanje - ludom radovanje.

Plaća kasni tri mjeseca i zbog toga su radnici zaustavili preseljenje pogona. Nije im drago zbog toga, ali drugog izbora, tvrde, nisu imali.

Ostali na sokovima

Uz poteškoće sa neisplatom plaća, još je veći problem - gubitak proizvodnje. Dalmacijavino je ostalo tek na Pipiju, ali od sokova, žale se, ne mogu živjeti. Još donedavno imali su 8 milijuna kuna izvoznih proizvoda, a sada su i bez toga ostali.

Vlasnik je još uvijek država, odnosno Fond za privatizaciju. Prodaja Dalmacijavina pokušana je nekoliko puta, no bez uspjeha, vjerojatno zbog želje investitora da dođu do atraktivnog prostora tvrtke u gradskoj luci.

Mali maestro, jedini konkretan učinak privatizacije Dalmacijavina

Jedino što je konkretno od privatiziranja Dalmacijavina u režiji nesposobne i korumpirane HDZ-ove vlasti ostalo, jest sudski postupak za Mali Maestro, u kojem sude poduzetniku Svjetlanu Staniću i potpredsjedniku HFP-a Ivanu Gotovcu. Za peku i još par sitnih luksuza, Gotovac je trebao omogućiti Staniću da kupi Dalmacijavino, tvrdi Uskok.

Nedavno je svjedočio Damir Polančec. Kazao je kako je nalog za privatizaciju Dalmacijavina došao, a od kog drugog, do Ive Sanadera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.