Curica iz BiH umrla u Zadru od sepse uzrokovane vodenim kozicama

Ilustracija: YouTube

DEVETOGODIŠNJA djevojčica iz Čitluka u BiH koja je preminula u nedjelju u bolnici u Zadru nakon što su nastupile komplikacije tijekom hitnog prijevoza za Zagreb primljena je u subotu u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) u Mostaru u iznimno teškom stanju sepse koju su prouzročile vodene kozice i bakterijska superinfekcija.

Prema priopćenju iz SKB-a Mostar kojim je jučer otklonjena sumnja u neadekvatan liječnički tretman, navodi se kako je pacijentica M. R. (2010.) bila upućena u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu s kojom SKB Mostar ima izvanrednu dugogodišnju suradnju u liječenju najtežih bolesnika, uključujući i djecu i odrasle.

Bakterijska superinfekcija kože

"Navedena ustanova ima apsolutno najbolju jedinicu intenzivnog liječenja u Hrvatskoj i regiji", rekla je glasnogovornica SKB Mostar Adrijana Pandža. Pojasnila je kako unatoč svim naporima nisu uspjeli spasiti ovu djevojčicu kod koje su nastupile komplikacije. Djevojčica je dovedena u Kliniku za infektivne bolesti SKB Mostar 12. siječnja u 20:45 i već tada je bila u stanju sepse.

"Najvjerojatnije ishodište su bile vodene kozice komplicirane bakterijskom superinfekcijom kože i mekih čestica", pojasnila je Pandža.

Započelo se s antibiotskom terapijom, no ubrzo je uslijedilo izrazito pogoršanje funkcije disanja, te su devetogodišnjakinju pokušali vozilom hitne pomoći prevesti u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

"Nažalost, unatoč poduzetim opsežnim mjerama intenzivnog liječenja, dijete je preminulo", objasnila je glasnogovornica mostarske bolnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.