Crnac na Facebooku hvalio policiju. Ubio ga je policajac

Foto: Facebook

POLICAJAC je u Teksasu ubio 31-godišnjeg nenaoružanog crnca Jonathana Pricea, javlja CNN

Policajac Shaun Lucas iz gradića Wolfe City u Teksasu se 3. listopada odazvao na poziv o potencijalnoj tučnjavi.

"Službenik Lucas uspostavio je kontakt s muškarcem koji je kasnije identificiran kao 31-godišnji Jonathan Price koji je navodno bio umiješan u sukob. Lucas je pokušao zadržati Pricea, ali se Price počeo udaljavati i nije prijetio policajcu", javljaju iz tamošnje policije. 

Policajac je nakon toga upotrijebio elektrošoker, a nakon toga je upucao Pricea koji je umro u bolnici nedugo nakon toga. 

Preliminarna istraga ukazuje na to da postupci policajca nisu bili prikladni te je optužen za ubojstvo i trenutno je u zatvoru. 

Price je u lipnju na Facebooku komentirao rasne nemire u SAD-u te objavio kako je uvijek imao pozitivne interakcije s bijelim policajcima u gradu. 

🦍🗣With all the tension and animosity going on with race and the 🚔1time ᴿᴺ. . I’m on the same fence as lil Wayne, with...

Posted by Jonathan Price on Monday, June 15, 2020

"Nije bio nasilan"

Odvjetnik kaže kako je ubijeni intervenirao u slučaju obiteljskog nasilja. 

"Price nije bio nasilan, ali je intervenirao u situaciji gdje se muškarac prema ženi ponašao agresivno. Situacija je razriješena prije no što je došla policija. Razlog zbog kojeg je policajac morao upotrijebiti elektrošoker i ubiti Pricea, nije jasan", rekao je odvjetnik Lee Merritt koji kaže kako traže videosnimke s mjesta događaja. 

"Policijska kamera je vjerojatno uhvatila sve što se dogodilo, želimo vidjeti službena policijska izvješća koja još nismo vidjeli", kaže. 

Policijska uprava grada Wolfea nije komentirala slučaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.