Coca-Cola u pregovorima za piće s kanabisom?

Foto: EPA

TVRTKA Coca-Cola najpoznatija je po svojem piću na bazi kofeina, ali čini se kako je spremna proširiti popis sastojaka i u napraviti piće s kanabisom.

Naime, kao prenosi BBC, pozivajući se na kanadski BNN Bloomberg, Coca-Cola je u pregovorima s lokalnim proizvođačem kanabisa, tvrtkom Aurora Cannabis, kako bi u suradnji s njima proizvela piće s kanabisom.

Kako piše BBC radilo bi se o piću koje bi olakšavalo bolove.

Izjava iz Coca-Cole

Coca-Cola je odbila komentirati ove navode, ali su poručili kako drže na oku tržište pića s kanabisom.

"Kao i brojni drugi u industriji napitaka, pomno pratimo rast kanabidiola bez psihoaktivnog djelovanja kao sastojka u funkcionalnim napitcima širom svijeta", poručili su.

Kanabidiol je aktivna tvar vlakana industrijske konoplje koja može pomoći pri olakšavanju upala, bolova i grčeva, a koja nema psihoaktivni efekt.

Kanada radi na legalizaciji kanabisa u rekreativne svrhe

Do ovih pregovora dolazi u vrijeme kada Kanada radi na legalizaciji kanabisa u rekreativne svrhe, ako što je to napravljeno u nekoliko država SAD-a. Podsjetimo, u Kanadi je korištenje kanabisa u medicinske svrh dopušteno godinama.

Velike pivske kompanije već rade na pivima s kanabisom u toj zemlji, a pregovori Coca-Cole s tvrtkom Aurora Cannabis mogli bi označiti ulazak prvog proizvođača bezalkoholnih pića na to tržište.

Piće za oporavak

Citirajući neimenovani izvor BNN Bloomberg poručio je kako je Coca-Cola u ozbiljnim razgovorima s Aurorom Cannabis, ali kako dogovor još nije finaliziran.

"Pregovori su u poodmakloj fazi", rekao je jedan od izvora koji je dodao i kako će se raditi o piću za oporavak.

Aurora je pak u odvojenoj izjavi poručila kako neće razgovarati o poslovnim inicijativama dok nisu finalizirane. Osim toga dodali su kako su izrazili interes za izlazak na tržište napitaka, javlja BBC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.