Cijena plina rast će svaka tri mjeseca

CIJENA plina za potrošače u gospodarstvu računat će se svaka tri mjeseca, dogovoreno je danas na sastanku državnog tajnika ministarstva gospodarstva Ruđera Friganovića s predstavnicima distributera i opskrbljivačima prirodnog plina.

"Dogovoreno je da će konačna cijena plina za povlaštene kupce biti 1,71 kunu, a mijenjat će se svako tromjesečje. U dogovoru s Inom odlučeno je da ćemo kroz 2010. godinu i dalje na neki način kontrolirati cijenu plina tako što će se ona određivati svaka tri mjeseca. To je model s kojim pokušavamo ublažiti cjenovni šok koji bi se mogao negativno odraziti na gospodarstvo“ rekao je Friganović nakon sastanka za Business.hr.

Predsjednik Udruženja distributera plina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Vladimir Ivković procjenjuje da neće biti značajne razlike između cijena plina za kućanstva i povlaštene kupce na distributivnoj mreži te da nema razloga da na pojedinim područjima cijena za gospodarstvo bude bitno viša nego za široku potrošnju.

Na pitanje što će biti s rokom koji je Ina dala pojedinim potrošačima, do 15. siječnja o prihvaćanju novih cijena, Ivković je rekao da taj rok više ne vrijedi. Također, ugovori koje su navodno 15 tvrtki već potpisale s Inom s uvećanim cijenama, stavljaju se van snage, rekao je Ivković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.