Buljević potrošio više od 4000 kuna na reprezentaciju, policajci konačno zbrojili do 11 tisuća

Foto: FAH

NAKON objave članka o ministarskim troškovima na službenim kreditnim karticama iz Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova ipak su se udostojili odgovoriti koliko su njihovi šef Josip Buljević i Vlaho Orepić potrošili.

Podsjetimo, Buljević je jedan od četvorice ministara koji nisu u zakonskom roku odgovorili na naš upit temeljen na Zakonu o pravu na pristup informacijama. Osim Buljevića nisu odgovorili ni ministar vanjskih poslova Miro Kovač niti ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić dok je glasnogovornik ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića zatražio produljenje roka. I on je tek nakon objave članka o ostalim ministrima poslao svoje troškove.

Donosimo kako su ministri trošili službene kartice, u MUP-u nisu stigli zbrojiti

Vlaho Orepić je kao jedini korisnik službene kreditne kartice u Ministarstvu unutarnjih poslova potrošio 10.857 kuna, najvećim dijelom na smještaj na službenim putovanjima. Na reprezentaciju je potrošio točno 2.191 kunu.

U zakašnjelom odgovoru, poslanom elektronskom poštom, MORH je naveo da je Buljević na reprezentaciju potrošio 4.447,92 kune. Drugih troškova, osim članarine za kreditnu karticu u iznosu od 400 kuna, nije imao. Prema datumu na dopisu koji su nam dostavili, službenici Ministarstva obrane su odgovor sastavili troškove izračunali još 11. kolovoza. Iz nekog razloga im je trebalo još 11 dana da odgovor i pošalju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.