Brutalno pretukao oca jer mu nije dao da gleda TV. Neće u zatvor

Ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

TRIDESETJEDNOGODIŠNJI Kristijan iz okolice Đurđevca lani je “u prostorijama obiteljske kuće, tijekom prepirke oca snažno udario šakom u glavu, a nakon što je pao na pod još nekoliko puta nogom ga je udario u tijelo, uslijed čega je zadobio puknuće kostiju lubanje u predjelu očne duplje i puknuće jagodične kosti”.

Općinski sud u Koprivnici, kako piše Podravski, proglasio ga je krivim i kaznio ga s godinu dana zatvora te mu kaznu zamijenio radom za opće dobro. Kristijan je prije toga već pravomoćno osuđen na sedam mjeseci uvjetnog zatvora.

Kaže kako normalno komunicira s ocem, žao mu je

Tijekom suđenja rekao je kako se samo branio od oca koji je u ruci držao kuhinjski nož i prijetio mu da će ga ubiti. Priznao je da ga je udario šakom u predjelu oka te ga je, dok je ležao, dvaput udario nogom u tijelo. Kaže kako nakon svega normalno komunicira s ocem, a žao mu je zbog počinjenja kaznenog djela.

Otac je posvjedočio kako je kobne večeri u obiteljskoj kući zatekao sina i dvojicu njegovih prijatelja koji su gledali televiziju i nakon toga došlo je do svađe jer su dečki televizor iz njegove sobe htjeli odnijeti u sinovu.

"Istina, držao sam nož u ruci kojim sam tog časa rezao kruh, pa sam sinu rekao neka ostavi televizor u mojoj sobi. Tad sam osjetio snažan udarac u predjelu desnog oka, pao sam i izgubio svijest", ispričao je otac na sudu.

Presuda je nepravomoćna i na nju se Kristijan može žaliti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.