Britansko ministarstvo obrane objavilo 6.000 stranica dokumentacije o NLO-ima

BRITANSKO ministarstvo obrane i Nacionalni arhiv Velike Britanije objavili su danas više od 6.000 stranica dokumenata u kojima su prikupljeni dokazi i izjave svjedoka o susretima s neidentificiranim letećim objektima viđenima na teritoriju te zemlje, prenosi američka TV mreža CNN.

Činjenice, izjave svjedoka i pojedinosti o "bliskim susretima" sastavni su dio pete po redu objavljene kolekcije dokumenata prikupljenih u razdoblju od 1994. do 2000. godine.

U jednom od dokumenata spominje se svjedok iz Birminghama, koji je 1997. godine na povratku s posla uočio veliki plavi trokutasti objekt koji je vrlo tiho lebdio iznad njegova vrta, a nakon otprilike tri minute naprosto je nestao, ostavljajući za sobom bijelu svilenkastu supstancu koja se zadržala na vrhovima drveća. Svjedok je, kako se navodi, dijelove te supstance prikupio i spremio u posudu, no ne precizira se što je dalje bilo s tom posudom i tko ju je preuzeo.

Svjetlost koja se s neba spuštala na zemlju

Drugi dokument iz siječnja 1997. spominje muškarca koji se jedne noći vozio automobilom kroz južni dio Walesa. U jednom je trenutku pred sobom uočio zraku svjetlosti u obliku cijevi koja se spuštala s neba do tla, te pomislio da prema njemu ide golema zvijezda.

U tom je trenutku prestao raditi njegov mobitel, automobil se ugasio, a on je, kako se navodi, izašao iz automobila i prošao kroz tu zraku, nakon čega se naglo počeo osjećati vrlo loše. Automobil je kasnije pronašao prekriven prljavštinom i prašinom.

Također se spominju izjave petorice ribara iz kolovoza 1997. godine, koji su tijekom ribarenja svojim brodom na Sjevernom moru uočili veliki okrugli svjetleći disk koji je lebdio iznad površine vode.

Tvrdeći za sebe da su skeptični kada su u pitanju postojanja NLO-a, ribari su izjavili kako su neko vrijeme objekt slijedili na svojemu radaru, nakon čega je on nestao u nepoznatom smjeru.

Policajci i piloti RAF-a istovremeno uočili nepoznati objekt

Jedno od vjerodostojnijih svjedočenja ponudili su policijski službenici u gradu Bostonu i Skegnessu, oba na istočnoj obali Engleske, koji su neobičan leteći objekt 1996. godine snimili videokamerom u isto vrijeme kada su piloti RAF-a (Royal Air Force) na svojim radarima zamijetili bljesak nepoznatog uzroka.

Policajci su snimili neobičan objekt koji se vrtio oko svoje osi emitirajući prema nebu zrake svjetlosti različitih boja. Istu su svjetlost uočili i svjedoci na brodu u blizini Bostona.

Objavljeni dokumenti sadrže velik broj sličnih svjedočanstava o neobičnim susretima s objektima nepoznatog podrijetla, a u komentarima se navodi kako je uočeno da se oblik, boja i forma NLO-a o kojima izvještavaju svjedoci mijenja kroz desetljeća, ovisno o tehnološkom napretku čovječanstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.