Britanski državni tajnik: Svinjska gripa veća nam je prijetnja od terorizma

SVINJSKA gripa veća je prijetnja Velikoj Britaniji od terorizma, smatra Alan Johnson, britanski državni tajnik. "Dugo smo se za nju pripremali. Budući da se pokazala gorom prijetnjom od terorizma za našu zemlju, pokrenuli smo cijelu Cobru i suradnju među agencijama", izjavio je jučer Johnson, kako prenosi Daily Mail. Podsjećamo, Cobra je vladino povjerenstvo za hitne slučajeve koje se bavi velikim katastrofama.

Pad od 7,5 posto

Sinoć je rečeno i da bi kriminalci koji su počinili manje prekršaje radije bili pritvoreni ili upozoreni nego se pojavili na sudu zbog planova oko sprečavanja svinjske gripe. U izvještaju također stoji da se na 59 stranica dokumenta, kojeg je izdalo ministarstvo, nastoji otkriti kako upravljati ogromnim porastom broja smrtnih slučajeva, uključujući i skladištima koja služe kao mrtvačnice. Krematoriji bi, piše, u tom slučaju morali raditi 24 sata dnevno.

Financijski stručnjaci su upozorili da bi svinjska gripa mogla uzrokovati pad britanskog gospodarstva za visokih 7.5 posto ove godine, čime su otpisali nade za oporavak sljedeće godine. Ako pojava H1N1 virusa dostigne najgori mogući scenarij od 50 posto zaraženih, u toj bi zemlji moglo doći do najvećeg pada gospodarstva od 1921. godine, smatraju stručnjaci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.