Britanci presreli dva ruska borbena aviona i špijunski avion iznad Baltičkog mora

Ilustracija: EPA

BRITANSKI borbeni avioni Typhoon presreli su par ruskih borbenih aviona i špijunski avion koji su letjeli blizu zračnog prostora NATO-a iznad Baltičkog mora. U presretanju tri ruska aviona iznad Finskog zaljeva su uz pilote britanskih Kraljevskih zračnih snaga (RAF) sudjelovale i njemačke zračne snage. 

RAF je objavio kako je jedan od ruskih aviona identificiran kao obavještajni avion koji je letio iz kopnene Rusije u eksklavu Kalinjingrad, koja se nalazi u blizini Poljske.

Predali su ih švedskim zračnim snagama

Tamo su ga dočekala dva ruska borbena aviona, koji su s njim letjeli južno, kroz sjeverozapadno područje estonske zone leta. RAF i njemački Typhooni pratili su ruske avione prije nego što su ih predali švedskim zračnim snagama.

"Često viđamo ruske vojne zrakoplove kako lete iznad Baltičkog mora, pa je ovo za nas bilo rutinsko presretanje. Unatoč tome, važnost presretanja ovih zrakoplova i naša predanost kolektivnoj obrani zračnog prostora NATO-a ostaju postojani i odlučni", rekao je pilot RAF-a u izjavi na web stranici snaga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.