Britanac na Tajlandu uhvatio najveću slatkovodnu ribu ikad viđenu

BRITANSKI ribar Ian Welsh na Tajlandu je upecao vjerojatno najveću slatkovodnu ribu ikad viđenu, piše Guardian. Welchu je čak 12 ljudi pomagalo da iz vode izvuče divovsku ražu koja teži čak 350 kilograma, a dugačka je više od pet metara. Welch je inače profesionalni ribar, a na Tajlandu je sudjelovao u programu označavanja raža, koje su ugrožena i zaštićena vrsta.

"Kad je zagrizla mamac, gotovo me povukla preko palube. Sigurno bih poletio u vodu da me kolega nije zgrabio za hlače. Imao sam osjećaj da se cijela zemlja pomakla i odmah sam znao da će biti velika. Ukopala se na dnu rijeke Maeklong i nismo je nikako mogli odvojiti. Nakon pola sata ruke su mi se počele tresti, nakon sat vremena noge su mi otkazale poslušnost. Na kraju sam navukao rukavice i povukao što sam jače mogao i nekako je uspio okrenuti. Kad smo napokon vidjeli kolika je, svi su zanijemili. Nismo mogli vjerovati. Prvo što mi je palo napamet je bila rečenica iz filma 'Ralje': 'Trebat će nam veći brod'. Jer, da bi je označili, morali smo je izvući na obalu", priča Welch.

Ribari su ražu uspjeli izvući na obalu tako što su ispod nje stavili ogromnu mrežu i vukli je za sobom, a kad su je iz rijeke prebacivali u bazen da bi je označili, divovsku je ribu nosilo 13 ljudi. "Nakon što je sve bilo gotovo, bio sam iscrpljen. Samo sam želio sjesti i popiti hladno pivo", kaže Welch.

J.C.
Foto: BPNS.co.uk

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.