Britanac kažnjeg zbog presporog čišćenja psećeg izmeta

CHRISTOPHER LINDSAY, 49-godišnji Britanac i vlasnik njemačkog ovčara Bona, kažnjen je zbog "presporog čišćenja" izmeta svog ljubimca u gradu Dorsetu. Kako prenosi Daily Mail, Christophera su zaustavili zbog upozorenja o čišćenju nereda iza kućnog ljubimca, iako se sam iz tog razloga prethodno uputio do nedaleko parkiranog automobila po plastičnu vrećicu.

Premda je redarima objasnio što je radio, naplatili su mu kaznu od 75 funti jer je, kako su objasnili, sve trajalo "predugo".

Žalba zbog kazne

Uporan Christopher se tada žalio na kaznu pa je slučaj završio na sudu. Suđenje je koštalo tisuću funti, a suci su na kraju sve odbacili tvrdeći da je vlasnik imao namjeru počistiti nered iza svog psa. No, priči tu nije kraj budući da je Christopher sada odlučio tužiti općinsko vijeće West Dorseta, koje mu je naplatilo kaznu, zbog "trošenja njegovog vremena i javnog novca".

"Smiješno je što sve mora ići tako daleko. Samo sam želio da vijeće ima obzira i od prve sasluša moju priču. Pisao sam im i telefonirao kako bi sve objasnio, ali nisu mi bili spremni isplatiti, kao što nisam bio niti ja", objasnio je vlasnik Christopher.

Svega dvije minute

Na suđenju je Britanac objasnio da je morao do svog automobila po novu vrećicu budući da je dvije već ranije bio iskoristio tijekom šetnje. Dodao je i da je vlasnik psa već 30 godina te da prilikom svake šetnje čisti za njim.

"Imam trombozu vena, zbog koje sam bio nedavno u bolnici. Iz tog razloga ne mogu brže hodati", rekao je i dodao da je između nastalog nereda i pisanja kazne prošlo svega dvije minute.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.