Brat saborske zastupnice prijetio gradonačelniku: "Znam da imaš djecu..."

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

GRADONAČELNIKU Slavonskog Broda, Mirku Duspari, jučer je verbalno prijetio tamošnji poduzetnik Tomo Opačak, inače brat saborske zastupnice Marine Bilić Opačak, nedavno izbačene iz SDP-a.

Zbog prijetnji upućenih brodskom gradonačelniku provodi se kriminalistička istraga, piše Telegram, koji se poziva na potvrdu iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Gradonačelnik Broda Duspara potvrdio je Telegramu da mu je Opačak jučer oko 15 sati uputio prijetnje, koje su ga uznemirile jer je u telefonskom razgovoru spominjao njegovu djecu.

"Mene Opačak nije zastrašio, ne bojim se ja njega, ali spominjao je moju djecu. Imam ih petero i živim u strahu da im se što ne dogodi", rekao je Duspara za Telegram.

"Kunem ti se sinovima"

Telegram piše da je Opačak Duspari, u trenutku dok se ovaj nalazio u Zračnoj luci Osijek, rekao: "Znam što mi radiš, a znam i da imaš djecu. Imam ih i ja, dvoje, i kunem ti se svojim sinovima da ćeš me zapamtiti."

Duspara je sinoć, nakon povratka u Slavonski Brod, Policijskoj upravi brodsko-posavskoj protiv Opačka podnio kaznenu prijavu. Kako neslužbeno saznajemo, policija je sinoć pokušala pronaći Opačka, ali nije uspjela, pa su ga potražili danas. Imamo informaciju da je bio priveden i ispitan u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj.

Sumnjiči ga se za kazneno djelo prijetnje, članak 139, točka 3, koja kaže: "Ako je kazneno djelo počinjeno prema službenoj ili odgovornoj osobi u vezi s njezinim radom ili položajem ili prema novinaru u vezi s njegovim poslom, ili prema većem broju ljudi, ili ako je prouzročilo veću uznemirenost stanovništva, ili ako je osoba kojoj se prijeti dulje vrijeme stavljena u težak položaj, počinitelj će biti kažnjen kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina."

Nije zadovoljan natječajem

Razlog prijetnje, piše Telegram, je nedavni natječaj Grada Slavonskog Broda u vezi poslova gradske zimske službe i održavanja nerazvrstanih cesta, čijim rezultatom Opačak nije bio zadovoljan. Iako se tvrtka Poduzeće za ceste (PZC), u čijem je suvlasništvu Opačak, nije javila na natječaj, on je bio nezadovoljan što posao nije dobila tvrtka čijeg vlasnika on podupire.

Duspara kaže da je, uz prijetnje, bio izložen i grubom vrijeđanju, pa je prekinuo telefonski poziv, no za nekoliko minuta Opačak ga je ponovno nazvao i nastavio s vrijeđanjem. Spominjao je da on nije kao general Mladen Kruljac i da će ga Duspara zapamtiti.

Slično iskustvo s Opačkom Duspara je, kako kaže, imao i 28. prosinca 2011., također nakon objave rezultata gradskog natječaja za održavanje cesta. No, tada je Opačak otišao i korak dalje, pa je upregnuo mehanizaciju i kamione svoje tvrtke, kružeći oko gradonačelnikove obiteljske kuće, trubeći i izvikujući uvrede. Tada je na mjesto događaja izašla i interventna policija, okružila je Dusparin dom i čuvala ga. Tomo Opačak nije odgovorio na Telegramov upit zbog čega je prijetio gradonačelniku Duspari.

Bio je vrlo blizak SDP-u

Telegram je prije nekoliko dana pisao da Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu protiv Opačka provodi istragu zbog krađe kontejnere za stanovanje u vlasništvu brodskog poduzetnika Željka Garića. Opačak je, kako se sumnja, otuđio Garićev kontejner, prebojao ga i nalijepio oznake svoje tvrtke te ga poklonio stradalima od potresa u Baniji.

Tomo Opačak jedno je vrijeme bio vrlo blizak SDP-u. Volio je u javnosti demonstrirati kako može nazvati pojedine ministre i utjecajnije ljude SDP-a i kako mu se ovi uvijek spremno jave. Čak se, u vrijeme dok je SDP bio na vlasti, natjecao za predsjednika županijskog odbora brodsko-posavskog. Njegova sestra to je postala pred parlamentarne izbore, pa je i ušla u hrvatski sabor na listi SDP-a. No nedavno je, odlukom predsjednika SDP-a Peđe Grbina, sa skupinom još nekoliko zvučnijih imena, izbačena iz te stranke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.