Boris Johnson odglumio scenu iz filma, sad ga sprdaju: "Sramota, zapravo"

Screenshot: Twitter/Boris Johnson

PREDIZBORNA kampanja u Velikoj Britaniji ušla je u svojih posljednjih 48 sati i Konzervativna stranka na čelu s premijerom Borisom Johnsonom pripremila je za kraj kampanje prilično neobičan spot.

U ovom spotu koji je parodija na kultnu scenu iz britanske romantične komedije "Love, Actually" (Zapravo ljubav), glavni glumac je Johnson.

I baš kao u toj sceni, Johnson u ovom spotu zvoni na vrata udanoj ženi koja mu otvara, a on joj onda, da muž ne čuje, uz božićnu glazbu na radiju pokazuje niz poruka na listovima papira. 

>> Što će se dogoditi u četvrtak navečer u Velikoj Britaniji? Nitko ne zna

"Glasajte za konzervativce, zapravo"

No za razliku od Andrewa Lincolna koji u tom filmu iz 2003. pokušava na ovaj način izjaviti ljubav Keiri Knightley, Johnson pokušava uvjeriti glasačicu da njegova stranka zaslužuje njen glas na izborima u četvrtak. 

"Uz nešto sreće, iduće godine ćemo obaviti Brexit (ako ga parlament opet ne blokira). I onda možemo krenuti dalje, ali zasad samo želim reći da tvoj glas nikad nije bio važniji. Drugi tip bi mogao pobijediti, tako da imate izbor između funkcionalne većine i još jednog zaglavljenog parlamenta bez većine koji se svađa o Brexitu sve dok ja ne budem izgledao ovako", poručuje Johnson i onda pokaže sliku starog psića kuštrave bijele dlake. 

"Napetije je nego što misliš. Trebamo samo još devet mjesta da bismo dobili ove izbore. A 12. prosinca tvoj glas će biti bitan. Sretan Božić", završava Johnson svoje poruke. 

Britanski premijer na kraju spota odlazi i, baš kao Lincoln u filmu, kaže "dosta", ali usto doda: "Obavimo ovo."

"Glasajte za konzervativce, zapravo"; poruka je na kraju spota. 

Tviteraši ismijavaju Johnsona: "Ja nemam pojma, zapravo"

No, iako je spot emitiran na televiziji i objavljen na Johnsonovom Twitteru tek jučer, tviterašima nije trebalo dugo da počnu nemilosrdno ismijavati spot. 

"Hugh Grant je to učinio bolje", poruka je koju je tviterašica Jen Long montirala na list koji Johnson drži, aludirajući na drugog glumca u filmu, Hugha Granta. 

"Sramota, zapravo", komentirao je Jamie Phillips. Toby Earle je sarkastično primijetio kako je "savršeno" da "muškarac poznat po nabacivanju ženama radi remake scene u kojoj se muškarac nabacuje ženi svog najboljeg prijatelja". 

"Ja nemam pojma, zapravo", montirao je poruku Dean Harvey.

"Izostavio je jedan dio", komentirao je Johnny Glenn uz originalnu scenu u kojoj Lincoln u filmu drži list s porukom "za Božić govorimo istinu".

"Nemam plan za Brexit, samo ću nastaviti govoriti besmislice dok svi ne umremo", montirao je sarkastično natpis još jedan britanski tviteraš.

Ipak, nekima je Johnsonov glumački nastup bio duhovit. "Ovo je doslovno najbolja stvar koju sam vidjela u predizbornoj kampanji. Najbolji. Premijer. Ikad", komentirala je tako Penelope Stevens. To nimalo ne iznenađujuće: oni kojima se spot svidio su pobornici Brexita, a oni koji su ga ismijali se zalažu za ostanak u EU.

Pokrao laburističku kandidatkinju?

Laburistička kandidatkinja Rosena Allin-Khan prozvala ga je pak da je iskopirao njen predizborni spot koji je parodija iste scene iz "Love, Actually". 

A na Borisovu glumu osvrnuo se i Hugh Grant koji u posljednje vrijeme javno kritizira Johnsona i njegovu politiku oko Brexita.

Grant se uključio i u predizbornu kampanju, obilazeći domove s laburističkim i liberalno-demokratskim kandidatima koji se protive Brexitu.

Hugh Grant: "Možda su tu završili svi oni rublji"

Upitan za ovaj spot, Grant je primijetio kako je iz njega izostavljena originalna poruka o tome da se "za Božić govori istinu". 

"Pitam se jesu li spin doktori iz Konzervativne stranke pomislili da takav natpis ne bi izgledao dobro u rukama Borisa Johnsona", dodao je Grant, referirajući se na kritike na račun Johnsonove ležernosti prema istini i činjenicama. 

Grant je aludirao i na optužbe laburista da su torijevce financirali ruski tajkuni koji imaju britansko državljanstvo, kao i da je Johnson prikrio izvještaj o ruskom utjecaju na kampanju o Brexitu: "Spot je vrlo kvalitetno napravljen. Očito Konzervativna stranka ima mnogo novca. Možda su tu završili svi oni rublji."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.