Boricev rođak s Ugljana: 2010. je rekao da će biti predsjednik. Rekli smo: A dobro...

Foto: EPA

RODBINA novog predsjednika Čilea Gabriela Borica uzbuđeno je čekala rasplet rezultata drugoga kruga, u kojemu je pobijedio Gabrijel, a čije je porijeklo s otoka Ugljana.

 

"Cijelu noć sam pratio njegov profil na Facebooku. Znao sam što se događa iz minute u minutu. Čim je proglasio pobjedu, na svom profilu sam objavio da nam je rođak postao predsjednik. Nakon toga sam imao još tri-četiri objave", kaže Domagoj, inače prvi rođak Zdenke Borić. Naime, Domagojeva baka Vilma i Zdenkin otac Slavko Borić su brat i sestra, piše Zadarski.hr.

Posjetio otok prije desetak godina

"Moja je nona mladenački bila Borić. Kombura su također iz Ugljana, ali su ostale samo tri-četiri familije", kaže Domagoj, koji je Gabriela upoznao 2010., kada je s braćom posjetio mjesto i otok Ugljan.

"Izgledao je kao dobar momak, normalan čovjek. Hrvatski nije znao ni riječi, ali je odlično govorio engleski. Bili smo na pizzi, napravili smo đir Ugljanom i pomalo o svemu razgovarali. Napravili smo i desetak slika, ali mi je taj mobitel upao u more i ništa nisam uspio sačuvati...", žali Domagoj.

Gabriel je tada bio u centru čileanske javnosti kao jedan od vođa studentskih prosvjeda i govorio je o potrebama nužnih reformi u Čileu, koji su od ubojstva Allendea 1973. vodili više ili manje ultrakonzervativni političari, politički nasljednici generala Pinocheta.

Čudno ga gledali dok im je iznosio planove

"Pričao je o Čileu i govorio kako će on biti predsjednik. Mi smo ga gledali i govorili: 'A dobro, bit ćeš.' Ja sam dvije godine stariji od njega i ne znaš čovjeka pa se slažeš, ali ne vjeruješ da je tako nešto moguće. Nismo mu rekli da je lud, ali smo mislili: 'Što ovaj govori?' Na isti način mu je i Zdenka rekla da će, ako postane predsjednik, poslati po nju predsjednički avion. I sad se to dogodilo! On je postao predsjednik! Pazi što želiš, da ti se želje ne bi ispunile", šali se Domagoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.