Čileanski predsjednik: Otvorit ćemo veleposlanstvo u Palestini

Foto: EPA

ČILEANSKI predsjednik Gabriel Boric u srijedu navečer najavio je otvaranje veleposlanstva svoje zemlje u Palestini za njegovog mandata. Ljevičarski predsjednik to je najavio tijekom božićne ceremonije s palestinskom zajednicom Čilea, najvećom izvan arapskog svijeta. 

"Jedna od odluka koje smo donijeli kao vlada - mislim da je nismo objavili pa riskiram - jest da ćemo podići razinu našeg službenog predstavništva u Palestini", rekao je Boric pa istaknuo da će Čile tijekom mandata njegove vlade ondje "otvoriti veleposlanstvo".

U Čileu više od 300 tisuća Palestinaca

Južnoamerička država trenutno ima predstavništvo u palestinskom gradu Ramali, otvoreno u travnju 1998. godine, a Palestina ima veleposlanstvo u Santiagu. Čile je 2011. godine priznao Palestinu kao državu i kasnije podržao njezino članstvo u UNESCO-u. 

Čile i Palestina imaju bliske odnose od početka migracije Palestinaca, započete u 20. stoljeću. Danas je u Čileu više od 300 tisuća Palestinaca. Utakmice čileanskog nogometnog kluba Palestino, koji su 1920. godine osnovali arapski doseljenici, iz Palestine prate tisuće navijača. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.