Bolsonaro u UN-u rekao da Amazoniju ne uništava vatra

Foto: EPA

BRAZILSKI predsjednik Jair Bolsonaro rekao je da je pogrešno reći da Amazonija pripada baštini čovječanstva i optužio je neke zemlje za kolonijalno ponašanje prema Brazilu, zatraživši poštovanje brazilskog suvereniteta.

"Umjesto da nam pomognu, neke se zemlje na temelju medijskih laži ponašaju nepošteno i kolonijalno i napadaju naš suverenitet", rekao je brazilski predsjednik s govornice UN-a.

Kaže da Amazoniju ne uništava vatra

Rekao je da Amazonija nije uništena požarima kao što lažu mediji te da su strani interesi u regiji vezani za brazilsko mineralno bogatstvo i bioraznolikost.

On nije spomenuo ni jednu zemlju ponaosob, ali je nazvao "apsurdnim" prijedlog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da Amazonija dobije "međunarodni status" kako bi je se zaštitilo.

"Amazoniju danas ne uništava vatra, kao što bi mediji željeli predstaviti", rekao je brazilski predsjednik.

"Dođite u Brazil, to je zemlja jako različita od onoga što vidite na televiziji i u novinama", rekao je na Općoj skupštini UN-a.

Između početka siječnja i 19. rujna Brazil je zabilježio povećanje šumskih požara za 56 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, od kojih oko polovica (47 posto) zahvaća Amazoniju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.