Bogdan Diklić bori se za život nakon novog srčanog udara

LIJEČNIČKI konzilij koji se brine o Bogdanu Dikliću, kojemu je preksinoć nakon izvedbe predstave u Novom Sadu stalo srce, objavio je kako je legendarni glumac umalo izgubio život zbog ugruška u plućima.

No, Diklićeva borba za život i dalje se nastavlja. Goran Trajkovski iz službe za odnose s javnošću Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici za agenciju FoNet je potvrdio da je popularni glumac jutros pretrpio novi srčani udar! Diklićevo stanje ionako je vrlo teško, a taman kad je počeo pokazivati znakove oporavka, pretrpio je novi infarkt, te je trenutno priključen na aparate i bori se za život. Iz bolnice poručuju kako se poduzimaju sve potrebne dijagnostičke i terapijske procedure koje su neophodne za ozbiljno i životno ugroženo Diklićevo zdravstveno stanje.

"Njegovo je stanje i dalje teško, ali stabilizirano. Zbog postojanja plućne tromboembolije (ugruška u plućima) Diklićevo liječenje se nastavlja na Institutu za plućne bolesti", kazao je jučer novinaru Pressa glasnogovornik Instituta za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica Goran Trajkovski, ne znajući kako će se stanje popularnog glumca uskoro pogoršati, nakon čega je Diklić prebačen u Institut za kardiovaskularne bolesti.

Publika nije znala što se događa iza scene

Diklić u nedjelju hitno prebačen u bolnicu nakon što je kolabirao u jednoj od posljednjih scena predstave "Kandid ili optimizam", prizora zemljotresa u Lisabonu, tumačio lik Panglosa. Nakon scene zemljotresa oteturao je iza bine, a potom pao na pod. Ekipa novosadske Hitne pomoći odmah je došla, ali Diklićevo srce nije kucalo i bili su prinuđeni vratiti u život elektrošokovima, ispričali su listu njegove kolege.

"Bilo je baš strašno, Bogdan se samo srušio. Branko Cvejić je prvi reagirao i nije dozvolio da panika uzme maha. Nas glumaca u predstavi ima mnogo, pa se nismo svi gurali oko Bogdana kada je pao u nesvijest, već smo pustili da mu stručna medicinska lica, koja su stigla brzo, nesmetano ukažu pomoć", rekao je Nikola Simić, Diklićev kolega.

U predstavi s njima glume i Nikola Đuričko, Miša Janketić, Goran Šušljik, Vojin Ćetković i drugi. Predstava je završena kao da se ništa nije desilo, a publika nije znala za događanja iza scene, kazali su u direkciji festivala Sterijino pozorje u sklopu kojega je održana predstava.

Predstoji mu dulji period mirovanja

"Iza scene smo ga zatekli u besvjesnom stanju i s nepravilnim radom srca. Primijenili smo strujnu defibrilaciju i ubrzo smo dobili ritam srca. Glumac je poslije intervencije bio nemiran, ali svjestan", kazao je sugovornik iz Hitne pomoći za Press. Diklić će morati puno mirovati, jer će mu barem u prvih godinu dana oporavka život biti ugrožen, doznaje se od liječnika, a o tome će ovisiti i njegov glumački angažman.

"Terapija varira između tri i 12 mjeseci, a ponekad traje i duže, a ako su rizični faktori za razvoj tromboze stalno prisutni, može biti doživotna. Bolesnici nakon preležane plućne embolije nisu sposobni za teže fizičke poslove i dugo stajanje ili sjedenje", ispričala je o tromboemboliji pulmologinja Olika Drobnjak-Tomašek.

A.B./P.V.
Foto: Fonet

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.