Bivši DP-ovac koji je spasio HDZ u Dalmaciji postao prosvjetni inspektor

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

BIVŠI član i predsjednik splitskog Domovinskog pokreta Mate Šimundić, koji je kao predsjednik Skupštine koalirao s HDZ-om, novi je prosvjetni inspektor u Splitu, javlja Dalmacija danas

Ovaj bivši profesor hrvatskog kaže kako svoj novi posao ne percipira kao napredak, već kao preuzimanje nove odgovornosti. "Uvjeren sam da kao nestranačka osoba mogu bolje i učinkovitije nastaviti s radom za opće dobro, zajedno s mnogim izvrsnim ljudima koji me podržavaju i koji žele dobro hrvatskom narodu", rekao je.

"Ne smatram to nekim napretkom"

Smatra da će mu znanje i iskustvo rada u gimnaziji, u koju je pokušao ući bez pokazivanja covid-potvrde, pomoći na novom radnom mjestu.

"Nakon 18 godina rada u I. gimnaziji, gdje sam došao do statusa profesora savjetnika Hrvatskoga jezika, od sredine ovog mjeseca počeo sam raditi u Područnoj službi prosvjetne inspekcije u Splitu. Ne smatram to nekim napretkom, nego jednostavno preuzimanjem nove odgovornosti unutar sustava obrazovanja, sa željom da taj sustav bude još bolji. Smatram da moje znanje i iskustvo može poslužiti na ovom veoma odgovornom mjestu", kaže Šimundić. 

Prosvjetni inspektori imaju mogućnost prijedloga razrješenja članova školskih odbora s njihovih dužnosti, ali i samih ravnatelja škola, što znači da bi mogao kontrolirati rad škole u kojoj je nekad bio zaposlen. 

Prosvjedovao protiv korona-mjera

Podsjetimo, Šimundić je prije nešto manje od godinu dana u 1. gimnaziju u Splitu, gdje je tada predavao hrvatski jezik, pokušao ući bez covid-potvrde. Međutim, na vrata je stala ravnateljica škole Dobrila Gotovac Stipaničev.

"Ne treba zvat policiju. Jednostavno ne možeš uć. Zvat ću redara civilne zaštite", rekla je Šimundiću ravnateljica. Šimundić je također išao na prosvjede protiv korona-mjera uz bok ljudima koji ne vjeruju u koronu.

>> S ljudima koji ne vjeruju u koronu i boje se 5G-a prosvjedovao šef skupštine Šimundić

Sudjelovao je i na velikom prosvjedu protiv mjera u Zagrebu. "Problem u cjepivu je što nisu napravili testiranja do kraja. Ne znamo uzrokuju li ta cjepiva rak ili mutacije. To je problem s cjepivima", govorio je tada Šimundić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.