Bivši šef kineske policije osuđen na smrt zbog silovanja i korupcije



SUD U KINESKOJ pokrajini Chongqing osudio je danas bivšeg visokopozicioniranog šefa pokrajinske kineske policije Wen Qianga na smrtnu kaznu zbog kaznenih djela silovanja i korupcije, prenose lokalne kineske novine Chongqing News.

Nekadašnji šef Policijske uprave pokrajine Chongqing optužen je i osuđen zbog primanja golemih suma novca od lokalnih mafijaških organizacija u zamjenu za zaštitu policije, ali i zbog nekoliko slučajeva silovanja te zbog činjenice da je lako zarađeni "honorar" zaboravio prijaviti poreznom uredu.

Prema policijskim dokazima, Wen je od lokalnih kriminalnih bandi u više navrata primio ukupno 2,3 milijuna dolara kako bi "zažmirio", okrenuo glavu i kriminalcima osigurao "mir u poslovanju", a njegova supruga Zhou Xiaoya osuđena je na osam godina zatvora također zbog primanja mita. Još tri policijska dužnosnika iste uprave osuđena su zbog istih djela na kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci do 20 godina.

Wen je do sada najviši dužnosnik u tom dijelu Kine koji je optužen, ali i osuđen za korupciju, zbog čega je suđenje izazvalo veliki interes medija u zemlji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.