Bivši SDP-ovac: Banožiću, prestani voditi politiku "ne bi se štel mešati"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK saborskog Odbora za obranu i bivši član SDP-a Franko Vidović prozvao je ministra obrane Marija Banožića da je svojom alibi-politikom "ne bi se štel mešati" generator onog što je loše u okviru Zrakoplovno-tehničkog centra (ZTC).

Vidović Banožiću: Vodite alibi-politiku

"Poštovani ministre, bez obzira na moje 'nepoznavanje obrambenog sektora' kako ste vi to formulirali, postoji samo jedna činjenica kad je u pitanju ZTC. A ta je da je ZTC kako ste i sami istaknuli 'trgovačko društvo u vlasništvu RH i u nadležnosti je Centra za restrukturiranje i prodaju'. Znači, nije eksteritorijalan i nije izvan domašaja vlade pa ni vas kao ministra obrane", napisao je Vidović u objavi na Facebooku.

Pretpostavlja, kako je kazao, da ministra zdravstva ili kulture ne zanima pretjerano što se u ZTC-u radi, no dodao je: "Vas kao ministra obrane bi to zasigurno trebalo zanimati. Na žalost, svojom alibi politikom 'ne bi se štel mešati' vi ste generator onog što je loše u okviru ZTC-a. Vi ste taj koji je pokazao i u slučaju servisa kanadera i air tractora da ne znate zaštititi interes RH i OSRH."

Ista je, kaže Vidović, situacija i sada s pregovorima s ruskom stranom u vrijeme kad je njihova država pod sankcijama.

"Ako se ne varam, ministar Paladina je dio iste vlade kao i vi"

"Da vas pokušam uputiti svojim skromnim znanjem kako bi mogli ipak iskontrolirati situaciju u ZTC posredno preko CERP-a i iskoristiti svoju političku moć korisno, umjesto što se na kritičare nabacujete blatom. 30. rujna 2022. godine održana je 13. redovna sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju pod predsjedanjem ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine.

Ako se ne varam ministar Paladina je dio iste vlade koje ste i vi član. Ako se ne varam, CERP imenuje NO ZTC-a. Inače, ministre obrane, vlada imenuje predsjednika i članove Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), kojem je predsjednik ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine", naveo je Vidović.

"Ruku na srce, to je ipak vaš posao"

Resornom ministru ujedno sugerira da si "da mašti na volju kako bi ipak mogli zaštititi interes OSRH i MORH-a u ZTC-u".

"Jer, ruku na srce, to je ipak vaš posao", poručio je Vidović Banožiću.

Podsjetimo, Banožić je ranije danas poručio kako njegovo ministarstvo nije bilo upoznato s poslovnim sastankom ZTC-a i ruskog ATS-a, niti je to trebalo biti, a Vidovića je prozvao da svojim izjavama samo pokazuje da ne poznaje obrambeni sektor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.