Bivši francuski premijer objavljuje kandidaturu za gradonačelnika Barcelone

Foto: EPA

BIVŠI francuski premijer Manuel Valls koji bi u večeras trebao objaviti svoju kandidaturu za gradonačelnika Barcelone "ne poznaje taj grad", rekao je danas bivši katalonski predsjednik Carles Puigdemont iz Bruxellesa.

"Poštujem slobodu svih europskih građana da koriste demokratska pravila igre", rekao je Puigdemont u razgovoru prilikom objave knjige o katalonskoj krizi.

Puigdemont: "To je kandidat koji ne poznaje Barcelonu"

"Može li on biti kandidat? Da, ali to je kandidat koji ne poznaje Barcelonu i za njega ne znaju u Barceloni, ali poznaje Francusku i poznaju ga u Francuskoj", nastavio je.

"Da biste znali tko je Manuel Valls i što nudi, treba poslušati što govore Francuzi" o njemu, rekao je bivši katalonski čelnik koji je u egzilu u Belgiji nakon neuspjelog pokušaja odcjepljenja regije krajem 2017.

"Da biste znali što želi Manuel Valls gradu koji ne pozna, treba vidjeti mišljenje njegovih sunarodnjaka o njegovom djelovanju, angažmanu i politici", dodao je.

Valls bi trebao u 19 sati objaviti kandidaturu

Manuel Valls bi trebao u 19 sati po lokalnom vremenu objaviti svoju kandidaturu u Centru za suvremenu kulturu Barcelone u povijesnom centru drugog španjolskog grada u kojem je rođen prije 56 godina.

Ako se to dogodi, njegov pokušaj, kandidatura za gradonačelnika nakon političke karijere u drugoj zemlji, bila bi presedan na toj razini u Europi.

Lokalni izbori u Španjolskoj su predviđeni za svibanj 2019.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.