Biden pozdravio novu izraelsku vladu

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Joe Biden rekao je u nedjelju da su Sjedinjene Države i dalje predane izraelskoj sigurnosti i da će surađivati s novom izraelskom vladom, koja je okončala eru premijera Benjamina Netanyahua.

U izjavi u kojoj nije spomenuo Netanyahua Biden je pozdravio novu izraelsku vladajuću koaliciju koju predvodi nacionalist Naftali Bennett i potvrdio dobre američko-izraelske odnose.

"Radujem se suradnji s premijerom Bennettom kako bi se osnažili svi aspekti bliskih i trajnih odnosa između dviju nacija", rekao je Biden. "Izrael nema boljeg prijatelja od Sjedinjenih Država."

"Sjedinjene Države i dalje su odlučne u svojoj potpori izraelskoj sigurnosti", rekao je Biden. "Moja administracija u potpunosti je predana suradnji s novom izraelskom vladom u cilju promicanja sigurnosti, stabilnosti i mira za Izraelce, Palestince i narode u široj regiji." 

Američki ministar obrane Lloyd Austin i državni tajnik Antony Blinken također su objavili priopćenja u kojima su pozdravili svoje kolege u novoj izraelskoj vladi.

Bennettova vlada potvrđena je u nedjelju u izraelskom parlamentu tijesnom većinom. Riječ je o koaliciji ljevičarskih, centrističkih, desničarskih i arapskih stranaka koja će vjerojatno biti krhka. 

Netanyahu, najdugovječniji izraelski lider, obećao je da će se ubrzo vratiti na vlast.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.