Ujedinjuju se tri seljačke stranke: Više od 6 tisuća članova vraća se u HSS

Foto: HSS

DANAS su završili pregovori HSS-a, A-HSS-a i HSS-a braća Radić oko ujedinjenja i prelaska vodstva, svih članova, te svih županijskih, gradskih i općinskih organizacija A-HSS-a i HSS-a braće Radić u članstvo HSS-a.

Riječ je o više od 6 tisuća članova s područja cijele Hrvatske, a najviše iz Dalmacije i Slavonije, mahom nekadašnjih članova HSS-a koji su tu stranku godinama napuštali nezadovoljni politikama bivših čelnika te nezadovoljni koalicijama sa HDZ-om, navode iz HSS-a.

Posebnih zahtjeva tih povratnika u stranku nije bilo. Svi su se složili da žele maksimalno pomoći u nadolazećim izborima kako bi, sada njihovi zajednički, HSS-ovi kandidati na listama Narodne koalicije ostvarili što bolje rezultate.

Nakon obavljanja tehničkih detalja, A-HSS i HSS braće Radić brisat će se iz registra političkih stranaka RH te će nadalje postojati samo jedna Hrvatska seljačka stranka.

Na sastanku ujedinjenja su sudjelovali čelnici HSS-a, A-HSS-a i HSS-a braća Radić: Krešo Beljak, Stanko Grčić i Ivan Begović, sa svojim suradnicima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.