Bandić planira spiskati 625.000 naših kuna na održavanje jarbola sa zastavama

Foto: Željko Lukunić (Pixsell), Index

ZA ODRŽAVANJE jarbola za isticanje zastava u glavnom gradu Hrvatske Grad Zagreb misli izdvojiti 625 tisuća kuna. To je vidljivo iz natječaja Grada Zagreba "Održavanje jarbola za isticanje zastava", kojim se traži usluga pregled jarbola, čišćenje i popravak jarbola, zamjena habajućih i potrošnih dijelova na jarbolima na kojima je to potrebno, postavljanje novih jarbola te njihovo pranje.

>> Bandić traži firmu koja će za četiri milijuna kuna dizati i spuštati zastave u Gradu Zagrebu 

Od dobitnika natječaja traži se da u cijenu uključi i privremenu montažu ljestvi, platforme i upotrebu autodizalice, kao i sve rezervne dijelove koji se ne mogu predvidjeti i čije se količine ne mogu procijeniti. Jarboli se nalaze na 27 lokacija diljem Zagreba, a u natječaju stoji kako će trebati postaviti i nove jarbole na za sada nepoznatim lokacijama. Prema troškovniku predviđena je demontaža 30 oštećenih jarbola te zamjena istih. Tu je i pregled i podmazivanje mehanizama za zastave, i to za njih 150, što se mora raditi jednom mjesečno. Uključeno je i pranje jarbola jednom godišnje. 

Zagreb 2017. spiskao 5,2 milijuna naših kuna na zastave

Ukupna cijena je 500 tisuća kuna bez PDV-a, odnosno 625 tisuća kuna s PDV-om. Rok za dostavu ponuda je 26. kolovoza.

Podsjetimo kako je Grad Zagreb u 2017. godini kupio gotovo 30.000 zastava za 5,2 milijuna kuna, a zastave su postavljene na više od dvadeset javnih površina. Gotovo polovica zastava bile su državne, odnosno zastave RH, nešto manje je bilo zastava Grada Zagreba, a oko 600 nabavljenih zastava bile su one Europske unije. 

Poslali smo i nekoliko upita Gradu Zagrebu jer nije jasno koliko je zapravo jarbola u gradu Zagrebu te koliko se predviđa novih, a odgovore ćemo objaviti kada ih i dobijemo. 

jarbolibandic by Index.hr on Scribd

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.