Balenović: Može li se Split oduprijeti birokratskom terorizmu?

UDRUGA "Zviždač" uputila je apel Anti Sanaderu, županu splitsko-dalmatinskom, da zaustavi "birokratski pir", bezakonje i samovolju svoje administracije. Povod njihovom apelu, bezakonje je koje je zavladalo u Glazbenoj školi Josip Hatze u Splitu te u udruzi smatraju kako je Županija splitsko-dalmatinska dužna uspostaviti red u toj ustanovi.

Na natječaju za izbor ravnatelja 28. svibnja prošle godine, posve legalno je izabrana nastavnica klavira Vesna Alebić. Umjesto da po regularnoj proceduri preuzme ravnateljstvo nad Glazbenom školom, nakon što je 30. lipnja istekao mandat prethodnom ravnatelju, do danas to nije uspjela, ističu u udruzi.

Smaovolja pojedinaca iz Županije

Po njihovom mišljenju u tom su je uspjeli spriječiti "samovoljni pojedinci iz Županije, koji su očito iznad zakona". Nakon prigovora bivšeg ravnatelja Gordana Sladoljeva, te neutemeljenog poništavanja natječaja i rezultata natječaja od strane lokalnog prosvjetnog inspektora Ivana Ivande, uslijedilo je 15. prosinca prošle godine rješenje Ministarstva znanosti kojim se odbacuju svi prethodni prigovori, a izbor Vesne Alebić smatra se zakonitim.

Isto tako, predsjednica udruge "Zviždač", Vesna Balenović, za sprječavanje Alebić u preuzimanju dužnosti ravnateljice škole, direktno je optužila dožupana Luku Brčića, koji je bio postavljen za predsjednika Povjerenstva škole i koji je, prema njezinim riječima, svjesno ignorirao zakon. "Neprihvatljivo je da oni, koji trebaju biti uzor građanima, prednjače u kršenju zakona", zaključila je Balenović.

Isto tako, iz Udruge su još jednom podsjetili na neriješene repove iz afere Pučkog otvorenog učilišta u Splitu, gdje je i Ministarstvo znanosti potvrdilo brojne nepravilnosti u radu, krivotvorene potvrde, diplome i svjedodžbe, te spaljivanje kompromitirajuće dokumentacije. Odgovorni za tu aferu još nisu odgovarali za učinjeno pa se u Udruzi pitaju tko ih zapravo štiti.

B.V.
Foto: Udruga "Zviždač"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.