Balenović: Dragičević ne zaslužuje otpremninu, nego remetinečke pruge

TOMISLAV DRAGIČEVIĆ, bivši direktor Ine, od te je državne tvrtke dobio otpremninu od 6,8 milijuna kuna.

Pretpostavlja se kako je Dragičević od tvrtke u djelomično državnom vlasništvu dobio toliko veliku otpremninu zato što je kao direktor imao vrlo visoku plaću, piše Večernji list. Ina visinu otpremnine ne želi komentirati, jer "sukladno poslovnoj praksi" nikada ne otkrivaju detalje ugovora ili sporazuma. Dragičević tvrdi kako su priče o otpremnini gluposti.

Balenović: Skupa Bossova odijela zamijenit će besplatnim prugama

Vesna Balenović, poznata "zviždačica" koja se već nekoliko puta sporila s državnim vrhom i ravnateljstvom Ine zbog svojih izjava, u komentaru otpremnine od 6,8 milijuna kuna rekla je kako je "zgrožena" činjenicom da čovjek koji nikad nije ni trebao biti imenovan na mjesto ravnatelja te kompanije dobiva tako velik novac.


"Njegovo mjesto je u Remetincu, već sam nekoliko puta rekla da će doći dan kad će skupa Bossova odijela zamijeniti za besplatne rementinečke prugaste kute, tzv. Remetinec fashion", rekla je Balenović za Index.

"Ta otpremnina je nešto toliko sramotno, nešto što podcjenjuje inteligenciju, a posebno me iznenadilo kad sam čula da će dobiti 6,8 milijuna kuna, jer se radi o čovjeku koji je na mjesto direktora došao isključivo po političkoj liniji", rekla je.

Napomenula je kako 1. srpnja 56. put ide na sud zbog tužbe koju je protiv nje podnio upravo Dragičević. "Protiv mene se vodi sedam sporova, 56 ročišta, a Dragičević sada traži da dobijem dva mjeseca bezuvjetno samo zato što sam podržavala Siščane, kao što sam ranije imala problema samo zato što sam ukazivala na nestajanje novca u Ini", dodala je, zaključivši kako je Dragičević zadnji čovjek koji zaslužuje bilo kakvu otpremninu, a posebno ne ovako veliku.

Ina 2008. godinu završila sa 1,1 milijardom kuna minusa

U Vladi se čude što je bivši direktor uopće primio otpremninu, jer Dragičević iz tvrtke nije otišao da bi mu se ona isplatila. No, nitko od svih njih ne demantira niti da je otpremnina isplaćena, a niti njezin iznos od 6,8 milijuna kuna. Ipak, iz Vladina Ureda za odnose s javnošću su kazali kako će premijerka Kosor tražiti detaljno izvješće  o tome kolika je visina Dragičevićeve otpremnine.

Dragičević je na čelo Ine došao 2000. godine kao član Hrvatske narodne stranke i dobar prijatelj bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Pred kraj mandata njegovi rezultati u državnoj tvrtki nisu bili sjajni pa je tako 2008. godinu naftna kompanija završila s dugom od 1,1 milijardu kuna, a počelo je i porezno zaduženje koje se procjenjivalo na 1,5 do 2 milijarde kuna, a tvrtka ga još nije uspjela isplatiti državi.

"Nije u redu da Dragičević dobije toliku otpremninu"

Dragičević je još uvijek član uprave Ine pa je malo nejasno zašto mu je isplaćena otpremnina. Očito je kako je Dragičević takvu klauzulu stavio u svoj direktorski ugovor. Dragičević je Jutarnjem listu izjavio kako nakon 2013. godine, kada mu istječe mandat, više neće biti u Ini, jer nema smisla ostati na plaći ispod 10 tisuća kuna.

Premijerka Kosor je nakon aktualnog prijepodneva u Saboru kratko prokomentirala "rekordnu" otpremninu koju je dobio bivši predsjednik uprave Ine Tomislav Dragičević. "Ne, to nije u redu", kazala je Kosor te dodala kako je zatražila da se cijeli slučaj ispita, a obećala je i da će nešto poduzeti ukoliko je ta informacija točna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.