Bajić: Nismo ispitali ministre, ali hoćemo ako bude potrebno

GLAVNI državni odvjetnik Mladen Bajić rekao je kako DORH nije razgovarao sa Vladinim dužnosnicima koji sjede u Nadzornim odborima tvrtki koje su pod istragom, ali je i dodao kako će razgovarati sa svima za koga se posumnja da je počinio kazneno djelo ili ima informacije o njemu.

Nacionalno vijeće za praćenje korupcije danas je prihvatilo izvješće DORH-a o istragama korupcije u javnim poduzećima, no kritizirali su rad kontrolnih mehanizama u tim kompanijama. SDP-ovac Željko Jovanović kao predsjednik toga Vijeća rekao je kako je prihvaćeno izvješće o aktivnostima DORH-a u HC-u, HAC-u, HŽ-u i HEP-u. Pozitivnim je ocijenio i međuagencijsku suradnju koja je u posljednje vrijeme sve veća, piše Večernji list.

Bajić je istaknuo kako Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici i USKOK intenzivno raščišćavaju stanje u Podravki, a Vijeće je od njega zatražilo da se afere razriješe u najkraćem mogućem roku. Glavni državni odvjetnik se osvrnuo i na istragu o topničkim dnevnicima za koju je rekao kako je DORH dostavio informacije o kaznenim prijavama koje su podnesene protiv šest osoba. Tih šest osoba je imalo pristup dokumentima koji su tajni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.