Bačić: Kuščević je procijenio da ovog časa ne bi bio u Odboru za zakonodavstvo

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izvijestio je da se danas neće glasati o članstvu Lovre Kuščevića u Odboru za zakonodavstvo te da će do sljedećeg glasanja u taj odbor predložiti nekog drugog.

"U razgovoru s Kuščevićem, on je procijenio da u ovom trenutku vjerojatno ne bi bio član Odbora za zakonodavstvo", kazao je Bačić najavivši da će do sljedećeg glasanja nekog drugog predložiti u taj Odbor.

Bačić je pojasnio da je Kuščević s pravničkim referencama bio najlogičniji izbor za člana Odbora za zakonodavstvo, ali će sada stranka razmotriti članstvo u nekom drugom radnom tijelu sabora.

"S Kuščevićem sam u dva navrata razgovarao i htjeli smo da se na određen način zaustavi ovaj napad na njega i da ne ide u taj Odbor. O njegovom daljnjem statusu u radnim tijelima zajedno ćemo se dogovarati", kazao je Bačić u saboru pojasnivši kako su time htjeli izbjeći kritike javnosti.

Dodao je i da koalicijski partneri nisu imali ništa protiv Kuščevićeva imenovanja, koje je sada povučeno.

Oporba i dio javnosti su se protivili imenovanju Kuščevića u članstvo Odbora za zakonodavstvo s obzirom na to da mu je nedavno na zahtjev DORH-a skinut imunitet zbog istrage o malverzacijama sa zemljištem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.