Austrija izručila dvojicu napadača na rukometaše Mađarskoj

SANDOR RAFFAEL i Gyozo Nemeth, dvojica osumnjičenika za ubojstvo rumunjskog rukometaša Mariana Cosme te teško ranjavanje hrvatskog rukometaša Ivana Pešića te srpskog rukometaša Žarka Šešuma, danas su izručena Mađarskoj.

Njih dvojicu mađarskim vlastima izručile su austrijske kolege, a u mađarski grad Vezprem stigli su pod policijskom pratnjom danas prijepodne.

Glasnogovornica policije Piroska Varadi, kazala je kako su osumnjičenici odmah po dolasku u Vezprem podvrgnuti ispitivanju, prenosi mađarska agencija MTI. Raffael i Nemeth nakon napada na rukometaše i ubojstva Cosme, uhićeni su iste noći, 8. veljače u Austriji, pri pokušaju bijega u Italiju.

Porasle etničke napetosti u Mađarskoj

Podsjetimo, kobne noći, sa 7. na 8. veljače, rukometaše mađarskog rukometnog kluba Vezprem, nakon verbalnog prepucavanja napala je skupina od 30 nasilnika. U fizičkom okršaju ubijen je rumunjski rukometaš Cosma, dok je hrvatski rukometni vratar Pešić uboden s leđa te je izgubio bubreg. Šešum je treći rukometaš koji je u napadu ozlijeđen te je zadobio frakturu lubanje.

Etničke napetosti porasle su u Mađarskoj, otkako se dogodio taj zločin, kojeg su počinili pripadnici romske manjine, a sam događaj nanio je težak udarac mađarskom rukometu. mađarska policija prethodno je uhitila još četvoricu muškarca, osumnjičenih za sudjelovanje u tom brutalnom napadu i ubojstvu jednog od rukometaša.

K.S.
Foto: Blikk

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.