Anka Mrak Taritaš dežurala s građanima na Savici

Foto: Facebook (Anka Mrak Taritaš)

GRAĐANI Zagreba su jučer na Savici organizirali cjelonoćno dežurstvo, jer su željeli biti spremni na nove kamione s ogradama.

Anka Mrak Taritaš dežurala s građanima

Jutro je danas ipak prošlo mirno, bez bagera i kamiona, a s građanima je bila i kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Anka-Mrak Taritaš koja se upisala na listu dežurstva i odradila svoj sat dežuranja na Savici.

Za vrijeme dežurstva je razgovarala s građanima, a sve je podijelila na svojem Facebook profilu.

Postavljanje ograde na Savici spriječeno

Podsjetimo, u ponedjeljak ujutro oko 4,30 sati su djelatnici Zrinjevca dopremili dio građevinskih ograda i do 5,30 sati ih postavili djelomično ogradivši južni dio parka Trnjanska Savica.

Građani su oko 6,30 sati spriječili dovoz drugog dijela ograda koje su stigle kamionom, kao i ulazak bagera na prostor parka.

Prošle godine građani su prosvjedovali protiv gradnje crkve u istom parku, od koje se i odustalo, no zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je prošli tjedan početak radova i preuređenje parka, dok su iza njegovih leđa bageri već počeli kopati. Stanovnici su se odmah pobunili i zaustavili radove, s objašnjenjem da ne žele da se uništi zelenilo u parku te da je projekt skup i nepotreban.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.