Ana Bilić: Postupak je besmislen dok se ne sazna sudbina moje sestre

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Šibeniku danas je nastavljen istražni postupak u kaznenom predmetu protiv Dragana Paravinje kojega se osnovanom sumnjom tereti za teško ubojstvo i druga kaznena djela u kontekstu pokušaja i izvršenja silovanja. Ispitana su tri svjedoka koja su se kobnog 7. lipnja oko deset sati nalazili u Drnišu blizu Čikolskog mosta gdje je Antonija Bilić zadnji put viđena.

Svjedoci su kazali sve što vidjeli tog dana kada je nestala Antonija, dok je saslušanje četvrtog svjedoka zbog opravdanih obveza odgođeno za 12. kolovoz, s novinarima je podijelio istražni sudac Ninić. Identiteti svjedoka, kao i čitav postupak, su tajni.

Odvjetnik obitelji Bilić nema pritužbi na rad odvjetništva

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić kazao je da nema prigovora na rad suda i odvjetništva, pa očekuje brzi završetak istrage. "Točno je i da smo spominjali nove dokaze i mi radimo na tome. Prezentirat ćemo ih Državnom odvjetništvu i vidjeti hoće li se dokazi uvesti u postupak", kazao je Ljubičić.

Ana Bilić, sestra nestale Antonije, kazale ja da sudski proces nema smisla dok se ne utvrdi istina o sudbini njene sestre. "tražimo da se sva dokumentacija koju je prikupila policija dostavi sudu u Šibeniku. Dok se to ne dogodi, ovo ništa nije pravovaljano. Proširit ćemo istragu i nećemo odustati dok ne saznamo što se dogodilo mojoj sestri", kazala je. Dodala je i kako se spominjanjem ubijene srpske novinarke Radislave Vujasinović ne bi smjelo odvraćati pažnju od Antonijinog slučaja.

Paravinjin odvjetnik Baica kazao je da njegov klijent nema pritužbi na postupanje u šibenskom zatvoru. Dodao je i da nema informacije i proširenju zahtjeva na slučaj ubijene srpske novinarke, te da će o tome, ukoliko zahtjev stigne, odlučiti sudac istrage.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.