Aleksandar Stanković dobitnik nagrade HND-a za novinara godine

NOVINARU i voditelju sada već kultne emisije Hrvatske televizije Nedjeljom u 2 Aleksandru Stankoviću Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo je danas priznanje za novinara godine za 2009. po izboru kolega i članova novinarskog ceha.

Stanković je prikupio najviše glasova kolega od ukupno 807 novinara, koliko ih se uključilo u glasanje, a glavni su mu konkurenti bili nekadašnja novinarka Slobodne Dalmacije Nataša Škaričić, novinar poslovnog dnevnika Business Josip Bohutinski i dopisnik Večernjeg lista iz Koprivnice Hrvoje Šlabek.

"Počašćen sam priznanjem kolega, a nagrada mi je posebno draga jer dolazi u godini kada slavimo 10. godišnjicu postojanja i jubilarnu 400. emisiju Nu2", rekao je za Index Aleksandar Stanković.

"Koliko god mi je drago što sam dobio nagradu, ipak bih je posvetio svojim kolegama novinarima, poput Dušana Miljuša, Hrvoja Appelta ili Gordana Malića, koji u svojem poslu mnogo više riskiraju nego ja i koji su u konstantnoj opasnosti zbog onoga što rade. Iskreno se nadam da će se i njihov rad u budućnosti više vrednovati i prepoznavati i da će i oni postati laureati ovakve nagrade", podsjetio je Stanković. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.