Akcija Kormilo 2: Osumnjičeni odšetao iz suda sa odvjetnikom, a uhitili ga tek na trajektu!

KAKVA se smijurija zbila u splitskoj istrazi! 46-godišnji Vladimir Vlak, jedan od osumnjičenih u USKOK-ovoj akciji Kormilo, inače šef poslovnice Ine na Šolti, mrtav hladan odšetao se popodne iz istražnog centra u pratnji odvjetnika Željka Lubine koji ga je posjeo u automobil i odvezao u gradsku luku!
 
Policija je osumnjičenog uhvatila na trajektu za Šoltu! Brod su zadržali par minuta kako bjegunac ne bi umakao!

Odšetali iz suda dok se čekala odluka o pritvoru!

Policajci zaduženi za osiguranje privedenih primijetili su da se zbiva nešto neobično. Nakon obrane pred sucem, Lubina se zamislio, udubio u razgovor s branjenikom. 

Počeli su šetati gore-dolje po hodniku, pa mic po mic, izađoše iz zgrade. A nisu smjeli jer se čekala odluka šefa istrage Stanka Grbavca o pritvoru. Policajci se dadoše u potjeru, koja se okončala tek nakon dvadesetak minuta u luci.

Lubina: Dobro znate da vam ja o tome ništa neću kazati

"Ma, hajte molim vas... Vi u to vjerujete? Dajte. Dobro znate da vam ja o tome ništa neću kazati" komentirao je situaciju u svom stilu odvjetnik Lubina. Sudili su i njemu, doduše, bezuspješno za prijevaru radnika kojem je isplatio 26 tisuća kuna, a sebi, odnosno svom uredu, uzeo više od 700 tisuća kuna.

Oslobođen je tri puta, a slučaj je na koncu pao u zastaru. Još uvijek je aktualan i slučaj privatizacije tvrtke Laurus. Suđenje je tek nedavno započelo, a djela datiraju s početka 90-ih!

Policijski kapetani u društvu Cvika i ekipe

Lubina je napravio i urnebesnu zabavu braneći kolegicu Zdravku Buzolić. Smetali su im foto aparati pa su iz protesta i oni fotografirali novinare. Lubina je jednom prilikom kavalirski kišobranom štitio branjenicu od preznatiželjne javnosti.

Klijenta iz Kormila, s kojim je bježao sa suda, spremili su na koncu u pritvor, isto kao i petoricu policijskih kapetana, osumnjičenih da su s djelatnicima Ine potkradali državu na gorivu. Sad su u društvu Cvika i ekipe. Do jučer na suprotnim stranama, a od večeras cimeri u ćeliji. Na posao i plaću od 10 tisuća kuna mogu zaboraviti.

Dragan Miljuš
Foto: Mario Todorić / Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.