Zmajlović podsjetio u čemu smo među najbogatijim državama Europe

Foto: Hina

MINISTAR zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović poručio je danas, u povodu 12. Konferencije stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti koja se od 6. do 17. listopada održava u Koreji, kako Hrvatska ima veliku prednost jer je po očuvanom okolišu i prirodnoj bioraznolikosti među najbogatijim državama u Europi.

Ministar Zmajlović u priopćenju ističe i kako je Hrvatska, s 30 posto teritorija koji je pod ekološkom mrežom Natura 2000, u samom europskom vrhu.

"Imamo 19 nacionalnih parkova i parkova prirode na što smo iznimno ponosni, no tako dobro stanje moramo ne samo zadržati nego i unaprijediti gdje god je to moguće, poručuje Zmajlović..

Na 12. Konferenciji stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti sudjeluju predstavnici 194 države potpisnice, međuvladinih organizacija, međunarodnih organizacija i organizacija civilnog društva. U okviru Konferencije, 15. i 16. listopada održat će se i sastanak na visokoj razini na temu "Bioraznolikost za održivi razvoj", na kojemu će se raspraviti o tome kako zemlje potpisnice Konvencije mogu biti učinkovitije u ugrađivanju mjera za očuvanje bioraznolikosti u svoje planove za održivi razvoj.

Hrvatsku će na sastanku predstavljati pomoćnik ministra za zaštitu prirode Nenad Strizrep, stoji u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.