Zelena stranka protiv homofobnog referenduma: "Dignimo svoj glas danas, sutra može biti kasno"

Foto: Tomislav Kristo / Cropix

ZELENA stranka protivi se raspisivanju referenduma o promjeni Ustava, kojeg traži inicijativa "U ime obitelji". Podsjećamo, ova inicijativa skupila je gotovo 750 tisuća potpisa za referendum kojim se traži ustavno definiranje braka kao životne zajednice muškarca i žene.

"Smatramo da bi se time ograničila i umanjila ljudska prava manjinskih skupina", smatra predsjednik Zelene stranke Aljoša Babić, koji vjeruje da ovakve inicijative nisu uperene samo protiv homoseksualaca, već su početak moguće prakse da većina onemogući manjinama bilo kakva prava.

"Stoga smatramo da je neophodno donijeti precizne odredbe o tome koja se pitanja vezana uz Ustav mogu definirati referendumom. Omogućavanje referenduma vezano uz definiciju braka otvara i mogućnost da se već sutra van zakona stave i prava nacionalnih, vjerskih i bilo kojih drugih skupina građana Hrvatske koji su u manjini", priopćila je Zelena stranka.

Iz Zelene stranke tvrde kako su svjesni da je "u Hrvatskoj na djelu pokušaj konzervativnih snaga da zemlju urede po svojim mjerilima. Pozivaju stoga sve napredne društvene strukture da podignu svoj glas protiv ovakve prakse.

"Očito je da iza skupljanja potpisa za referendum stoje dobro organizirane snage i da je ovo samo početak daljnjeg djelovanja kojim će se pokušavati nametnuti sustavi vrijednosti koji će Hrvatsku definirati kao zatvorenu, konzervativnu i nazadnu zajednicu s upitnim vrijednostima ljudskih prava i sloboda. Dignimo svoj glas već danas, jer sutra može biti kasno", poručuje predsjednik Zelene stranke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.