Zastrašujuće statistike iz Njemačke: Svakog tjedna ubijeno je troje djece!



DEUTSCHE WELLE donosi strašnu vijest iz Njemačke! Prema statistikama Saveznog ureda za suzbijanje kriminala svakoga tjedna toj državi nasilnom smrću umre troje djece! Kao uzrok smrti navedeni su fizičko nasilje, zapostavljanje pa čak i izgladnjivanje, a često i seksualno zlostavljanje dok su žrtve nerijetko stare tek nekoliko dana ili tjedana!

Vrlo često zločinci ubojstvom djeteta pokušavaju prikriti zlostavljanje koje su činili nad njim.

Prema podacima Ureda, prošle je godine usmrćeno čak 146-ero djece, a najveći broj ubojstava dogodio se u krugu obitelji. U istom je razdoblju oko 30 tisuća oduzeto roditeljima zbog opasnosti od nasilja ili zapostavljanja.

Nema dovoljno ljudi ni volje

Direktor Njemačkog ureda za dječju skrb Holger Hofmann u razgovoru za Deutsche Welle kaže kako mnoge ispostave službe za skrb i zaštitu djece toliko loše stoje s osobljem da nisu u stanju ispuniti svoju zadaću. Vrlo često se dogodi da prijave liječnika ili susjeda koji sumnjaju na zlostavljanje završi u nečijoj ladici. Otkriju se kada to bude prekasno.

Diplomirani pedagog Martin Krummeich iz obiteljskog savjetovališta u Kölnu također kaže kako vrlo često službenik ne stigne otići na teren provjeriti što se događa s nekim djetetom. No, prema njemu, kako je objasnio za DW, problem je odnos njemačkog društva prema djeci. Naime, Krummeich kaže kako se na djecu vrlo često gleda kao na opterećenje pa se i glasno igranje djece doživljava kao nesnosna boka zbog čega su neki podizali tužbe!

"To ide toliko daleko da je zakonodavac čak morao donijeti zakon koji onemogućuje sudske tužbe stanara protiv buke iz vrtića ili dječjih igrališta. To dovoljno govori o odnosu društva prema djeci", kaže Hofmann.

Problem je i novac zbog čega su roditelji pod stresom

Problem je i novac. Glasnogovornica Unicefa u Njemačkoj Helga Kuhn za Deutsche Welle kaže kako u mnogim obiteljima oba roditelja rade zbog čega osjećaju veliki pritisak te su pod stresom prilikom čega dolazi do nasilja nad djecom. Prema procjenama nadležnih službi, 13 posto roditelja svoju djecu "odgaja" uz pomoć nasilja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.