Započela javna rasprava o prijedlogu šumarske politike ORaH-a

Foto: Hina

NAKON predstavljanja nacrta prijedloga sektorske politike održivog gospodarenja šumama ORaH-a na tribini održanoj 30. srpnja, otvorena je javna rasprava o prijedlogu ove politike, koja će trajati do 30. kolovoza. ORaH poziva sve zainteresirane građane da se uključe u raspravu svojim komentarima i prijedlozima.

ORaH se, osim inzistiranja na prezentiranju sadržaja konkretnih politika, zalaže i za jačanje demokratskog procesa donošenja odluka uključivanjem javnosti u procese oblikovanja javnih politika putem javnih rasprava o pojedinim problemima i njihovim rješenjima.

Ovo je treća po redu otvorena javna rasprava ORaH-a o pojedinim sektorskim politikama, nakon provedene rasprave o "Gospodarskim potencijalima konoplje" i "Energetske i prometne politike" koja je u tijeku na web stranici stranke.

Održivo gospodarenje šumama, zbog svojih gospodarskih, okolišnih i društvenih potencijala, značajan je čimbenik u provedbi modela kružne/ciklične ekonomije, koji je temeljna smjernica ORaH-ove gospodarske politike. Ciljevi ORaH-ovog prijedloga sektorske šumarske politike su potrajno (održivo) upravljanje i gospodarenje šumama; pojednostavljivanje zakonodavnog okvira i uklanjanje birokratskih prepreka za realizaciju proizvodnih, visokotehnoloških projekata; efikasno upravljanje i transparentno poslovanje Hrvatskih šuma uvođenjem jasnih 'pravila igre' koja jednako vrijede za sve; pokretanje burze drvnih sirovina i otvaranje novih (zelenih) radnih mjesta u privatnom sektoru na realizaciji drvoprerađivačkih projekata, priopćeno je iz ORaH-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.