Zapaljen automobil predsjedniku Hrvatske komore dentalne medicine

Ilustracija: Arhiva

AUTOMOBIL Volvo s80 koji je izgorio u petak rano ujutro namjerno je zapaljen.

Vozilo je bilo pakrirano u ulici Bukovac nedaleko kućnog broja 14, a trenutno ga koristi Hrvoje Pezo (40) čelni čovjek zubotehničke tvrtke "Naturaldent" i predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine, javlja Novi list.

Prema informacijama Policijske uprave zagrebačke, automobil je zapaljen u petak između tri i četiri ujutro. Tada je još uvijek nepoznati počinitelj došao do Volva i ispod njegovog prednjeg dijela stavio papir što ga je prije toga natopio lakozapaljivom tekućinom. Nakon što ga je zapalio, vatra se proširila po cijeloj prednjoj strani automobila, a nagorjela je i drvena nadstrešnica ispred kuće 77-godišnjakinje gdje je vozilo bilo pakrirano.

"Nitko u ovom incidetnu nije ozlijeđen, a materijalna šteta za sada nije utvrđena", dodaju iz Policijske uprave zagrebačke.

Novi list neslužbeno doznaje da je automobil, što je inače u vlasništvu "OTP Leasinga" trenutno na korištenju upravo kod Peze.

Njegova zubotehnička tvrtka ima registrirano sjedište također u ulici Bukovac, u neposrednoj blizini mjesta gdje se palež dogodio.

Prijavio ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije zbog prejeftinih plombi

Pezo je i predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine, a nedavno je potpisao prijavu protiv dr. Dragomira Petrica, ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije zbog navodnog lažiranja pruženih dentalnih usluga.

Naime, stomatolozi Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije na zahtjev pacijenta, uz nadoplatu od 50 kuna, obvezno uz račun, stavljaju bijelu plombu i naplaćuju samo 50 kuna za materijal. Istodobno stomatološka komora traži da se naplaćuje 250 kuna, sukladno cjeniku, objasnio je prijepor Petric kojeg su u nekoliko navrata zbog Pezine prijeve ispitivali u USKOK-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.