Zagrebačko sveučilište uvodi studij energetske učinkovitosti

Foto: Shutterstock

SENAT Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku o kvotama za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih te stručnih preddiplomskih studija u akademskoj godini 2015./2016.

Tako je za upis studenata u prvu godinu studija osigurano ukupno 12.455 mjesta, od čega 10.632 mjesta za redovite studente, 1425 mjesta za izvanredne studente te 398 mjesta za studente strane državljane, to jest one koji žive izvan Europske unije.

Na razini Sveučilišta, ukupna upisna kvota slična je prošlogodišnjoj, kada je iznosila 12.401.

Novi studij: Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori

Ove će se godine studenti prvi puta moći upisati na novi preddiplomski sveučilišni studij Sveučilišta u Zagrebu Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori. Riječ je o zajedničkom studiju Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu koji će se izvoditi u Šibeniku. Upisna kvota na ovom studijskom programu iznosi 50 mjesta.

Kao i prošle godine, kandidati će se moći upisati i na preddiplomske sveučilišne studije Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje koje zajednički izvode Sveučilište u Zagrebu i Hrvatsko vojno učilište Petar Zrinski. Upisna kvota na ovim studijima iznosi 110, odnosno 55 mjesta na svakom studijskom programu.

22 mjesta za Suvremeni ples, 8 za Baletnu pedagogiju

Osigurano je i 30 mjesta za upis studenata na preddiplomski  sveučilišni studij Inženjerstvo na engleskom  jeziku, koji zajednički izvodi pet sastavnica Sveučilišta u Zagrebu - Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Građevinski fakultet i Rudarsko-geološko-naftni fakultet.

Senat je donio i odluku o upisnim kvotama na studijskim preddiplomskim programima Suvremeni ples i Baletna pedagogija Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Odobrena kvota na studiju Suvremeni ples iznosi 22 mjesta, od čega 15 mjesta na izvedbenom,  a 7 mjesta na nastavničkom smjeru, te 8 mjesta na studiju Baletna pedagogija.

Sa sveučilišta napominju da je osigurano dovoljno upisnih mjesta na svim studijskim programima, uz osiguravanje kvalitetnog odvijanja nastave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.